Пейките с магическата гледка към Дряновския манастир - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пейките с магическата гледка към Дряновския манастир
Автор: Мария Ангелова

Понеже Peika.bg без пейки не може – време беше да се погрижим пейките с красиви гледки в България да се увеличат поне с една. Или с две.

Преди около година ви разказахме за прекрасната Пейка на любовта, която си има перфектната романтична локация – на планински склон с гледка отвисоко към Дряновския манастир. Ако още не сте я посетили, направете го. А след това продължете още 20-ина метра нагоре по маркираната пътека към крепостта, за да стигнете до отбивката за едно непознато, но очарователно място - Панорамните пейки.

Стръмна горска пътека ще ви отведе до „тераса“ с две пейки, които откриват 180-градусова гледка към Дряновския манастир, каньона на река Дряновска и околностите им. Тук имате пълното право да се почувствате като бог, защото манастирът е мъничък-мъничък, като сглобен от конструктор някъде долу, в краката ви.

Доскоро мястото беше неизвестно заради неясната маркировка и липсата на каквато и да било подсказка, че встрани от пътеката се крие истинска кралска панорамна тераса.

С обновяването и обозначаването му се заеха бързите, смели и сръчни представители на сдружение МОГА – Дряново и на двата най-вдъхновяващи сайта за пътуване в България – peika.bg и nasamnatam.com. Пейките бяха боядисани, площадката беше разчистена от треви и храсталаци, а по пътеката надолу бяха сковани няколко импровизирани парапета за по-сигурно слизане. Беседката при отбивката за пейката пък беше почистена, постегната и лакирана.

Така че не ви остава нищо друго, освен да обуете удобни обувки, да сложите сандвичи и бутилка вино в раницата и да си направите велик пикник!

Полезна информация: За най-добра гледка към Дряновския манастир тръгнете по асфалтовия път нагоре и следвайте табелите за пещерата Бачо Киро. След това отдясно на пещерата тръгва маркирана горска пътека към крепостта, Пейката на любовта и Панорманите пейки. Просто следвайте табелите.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Истинският Типун, 06.08.2014 | 15:19
Пейките са страхотни и е хубаво, че има млади хора, които са клонни да дръпнат една боя на позанемарени обекти и пейки. Иначе отново невероятнен стил на статията, а информацията е поднесена леко и лежерно като с парен чук. Великата Мария Ангелова списва умело туристически рубрики със забавни и полезни статии, публикации, очерци и постинги. Ако не сте попаднали на нейни текстове, потърсете из сайта. Ние с моето семейство и роднини, като се съберем, с удоволствие четем от нейните материали.
Абонирайте се за нашия бюлетин