Париж... обичам те, не те обичам... - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж... обичам те, не те обичам...

Париж безспорно е една от най-посещаваните туристически дестинации в света.

Символ на любовта, модата и кулинарията, градът е представян като „парченце рай“. За да бъдем обаче съвсем обективни, трябва да бъдат представени и двете страни на „Града на Любовта“.

5 причини да се влюбите в Париж:

1. Храната - малките специализирани магазинчета, от които може да се купи невероятно вкусно Бри, топъл, нарязан пред очите ти хляб и бутилка розе. За 15€ две гълъбчета могат да си направят романтичен пикник-обяд на брега на река Сена, а след това разходката да продължи. Задължително трябва да се остави място и за десерт.

2. Градините на Версай – разходка из чудно оформените и добре поддържани градини зарежда с положителна енергия за седмици напред. Пеещите фонтани също не са за изпускане.

3. Гледка от върха на Айфеловата кула – просто трябва да се види...

4. Книжарницата „Shakespeare & Co” – семпла и уютна. Тя е идеален начин да си починеш от разходката и да обогатиш домашната библиотека.

5. Люксембургската градина – с приятна компания (или книга) и бутилка вино, удобно разположени на метално столче (или направо на тревата) можеш да загубиш представа за времето.

50783

5 причини Париж да не стане любимата ти дестинация:

1. Опашките – редене за всяко нещо, понякога с часове. От слизането от самолета до качването обратно има вероятност ¼ от почивката да бъде прекарана по опашки, особено ако се обикаля само забележителностите с вход.

2. Загубени в превода – само с английски е трудно да се общува в Париж. Местните не говорят (или отказват да говорят) на друг език освен родния. Табели на английски са рядкост – като цяло доста ръкомахане пада.

3. Летище Бове мизерничко летище, до което се стига с автобус. Крайната спирка на автобуса е близо до Триумфалната арка, но е занемарено и по тъмно вероятността да се натъкнеш на плъхче е почти 100%. Освен това автобусите тръгват според разписанието на самолетите, така че точността е много важна.

4. Мръсотия – хилядите туристи остават толкова много боклук след себе си, че чак е плашещо.

5. Нахални търговци на сувенири – като на много други известни туристически дестинации и в Париж е пълно с нахални търговци. Те са опънали чаршафи с всякакви по размер Айфелови кулички и се опитват да ти продадат нещо.

В крайна сметка шансът да се посети Париж, не трябва да се изпуска. Нека всеки сам да създаде собствено впечатление за този град!

Текстът е изпратен от Цветелина Николова за рубриката ни "Стани автор 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин