Париж... обичам те, не те обичам... - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж... обичам те, не те обичам...

Париж безспорно е една от най-посещаваните туристически дестинации в света.

Символ на любовта, модата и кулинарията, градът е представян като „парченце рай“. За да бъдем обаче съвсем обективни, трябва да бъдат представени и двете страни на „Града на Любовта“.

5 причини да се влюбите в Париж:

1. Храната - малките специализирани магазинчета, от които може да се купи невероятно вкусно Бри, топъл, нарязан пред очите ти хляб и бутилка розе. За 15€ две гълъбчета могат да си направят романтичен пикник-обяд на брега на река Сена, а след това разходката да продължи. Задължително трябва да се остави място и за десерт.

2. Градините на Версай – разходка из чудно оформените и добре поддържани градини зарежда с положителна енергия за седмици напред. Пеещите фонтани също не са за изпускане.

3. Гледка от върха на Айфеловата кула – просто трябва да се види...

4. Книжарницата „Shakespeare & Co” – семпла и уютна. Тя е идеален начин да си починеш от разходката и да обогатиш домашната библиотека.

5. Люксембургската градина – с приятна компания (или книга) и бутилка вино, удобно разположени на метално столче (или направо на тревата) можеш да загубиш представа за времето.



5 причини Париж да не стане любимата ти дестинация:

1. Опашките – редене за всяко нещо, понякога с часове. От слизането от самолета до качването обратно има вероятност ¼ от почивката да бъде прекарана по опашки, особено ако се обикаля само забележителностите с вход.

2. Загубени в превода – само с английски е трудно да се общува в Париж. Местните не говорят (или отказват да говорят) на друг език освен родния. Табели на английски са рядкост – като цяло доста ръкомахане пада.

3. Летище Бове мизерничко летище, до което се стига с автобус. Крайната спирка на автобуса е близо до Триумфалната арка, но е занемарено и по тъмно вероятността да се натъкнеш на плъхче е почти 100%. Освен това автобусите тръгват според разписанието на самолетите, така че точността е много важна.

4. Мръсотия – хилядите туристи остават толкова много боклук след себе си, че чак е плашещо.

5. Нахални търговци на сувенири – като на много други известни туристически дестинации и в Париж е пълно с нахални търговци. Те са опънали чаршафи с всякакви по размер Айфелови кулички и се опитват да ти продадат нещо.

В крайна сметка шансът да се посети Париж, не трябва да се изпуска. Нека всеки сам да създаде собствено впечатление за този град!

Текстът е изпратен от Цветелина Николова за рубриката ни "Стани автор 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин