Париж по стъпките на Амели Пулен - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж по стъпките на Амели Пулен
Автор: Иванка Могилска

Ако сте гледали „Невероятната съдба на Амели Пулен” и не ви е харесал, то най-вероятно не сте били в подходящото настроение и ви препоръчвам да пробвате отново. Опитвали сте няколко пъти и не ви харесва? Хм... това също е възможно, макар да ми звучи невероятно. Но пък едва ли ще откажете да посетите няколко култови места в Париж, на които са снимани сцени от филма.


Монмартър, Монмартър!

Знаете, че в миналото там е било царството на художниците и танцьорките на кадрил. Сега е царството на Амели Пулен. Повечето сцени от филма са снимани в този квартал. Най-добре е да тръгнете по улица „Льопик” (Lepic) и да търсите номер 15. Трябва ви Кафене де дю Молин (Cafe des Deux Moulins). Вярно, няма да ви сервира Одри Тоту, но обстановката – до последния филмов плакат – е същата като в заведението във филма. Неповторимо вкусният крем брюле, който ще ви сервират също е съвсем реален. Непременно го опитайте.

След като излезете от кафенето завийте по първата пресечка в дясно. Там, на улица „Абеса”, (Abesses) ще видите изящния вход на метростанция в стил ар нуво, който се появява на няколко места във филма.

Разгледайте метростанцията и се консултирайте с картата си. Препоръчвам ви разходка по улица „Ламарк” (Lamarck) – бавна. Точно обратната на тази, която е снимана във филма. Не може да не помните най-смешната сцена – Амели е хванала един слепец под ръка, разхожда го с бясна скорост по улицата и му описва всичко, покрай което минават.

Домът на бакалина Колиньон и магазинът за хранителни стоки са на улица „Габриеле” (Gabrielle). Над входа на магазина има голяма табела, на която пише „Разходка до могилата” (Au Marche de la butte). Можете да си купите сирена, малки кренвирши и вкусни хлебчета и да обядвате на поляната пред Сакре Кьор (Sacré Cœur). На една от площадките между тревните площи ще видите апаратчето, през което гледа Амели преди любовната си среща с Нино. Пуснете монета и погледнете и вие. Париж е очарователен, гледан от високо.

Гар дьо Норд (Gare Du Nord)

От тази гара Амели хваща влака, за да отиде на гости на баща си. Така или иначе ще я посетите, ако сте в Париж. Тя е с уникална архитектура и въпреки модерните влакове е успяла да запази романтичната си ретро атмосфера.

Катедралата Нотър Дам (Notre Damе)

Тя също е задължителна спирка за всеки турист. Просто, ако сте фенове на филма, със сигурност ще вдигнете глава, за да проверите дали точно в този момент някой не скача от върха й.

Каналът Сен Мартен (Saint Martin)

Мястото не е особено туристическо, но е прекрасно – особено през горещите летни дни. Вземете малко хляб, за да нахраните патиците, плуващи в канала и се отпуснете на някоя от пейките, под дебелата сянка на дърветата.

Париж е вълшебно място за всеки, който обича да е главен герой в личния си филм. Оживелите места от „Невероятните приключения на Амели Пулен” само могат да ви накарат да усетите вълшебството още по-силно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Kremena Peteva , 03.07.2013 | 15:15
само да стигна до париж всичко ще обиколя
Kasiopeq Haralampieva, 03.07.2013 | 15:01
париж- града на любовта
Uchtiviq Los , 03.07.2013 | 12:00
Много красиво сте описали града,сега трябва да започна с гледането на въпросния филм :Р
Охльо Бохльо, 03.07.2013 | 11:42
Единственото,което ме влече в града на любовта е Лувърът, а той май не се свързва много с романтичните представи за Париж :)
Абонирайте се за нашия бюлетин