Парма – топ дестинация за ценителите на храната - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Парма – топ дестинация за ценителите на храната
Автор: Peika.bg
Парма – топ дестинация за ценителите на храната

Парма е един от градовете, дал най-много на кулинарията. Освен това той може да предложи на туристите редица културни и архитектурни забележителности. 

Парма е град, изпълнен с малки черкви, ресторанти и магазини, струпани основно в централната му част. Той е един от най-популярните кулинарни градове. Сред най-големия принос на региона за кулинарията е сиренето, така че определено препоръчваме това място на хората сред вас, които обичат да се глезят с добра храна.

Една от основните забележителности на града е музей „Глауко Ломбарди”, който е посветен на Мария Лиуджия, втората съпруга на Наполеон.

Парма – топ дестинация за ценителите на храната

Друго ключово място е площад „Дуомо”, който е най-популярният в Парма. Освен на красивата архитектура, в малките улици на площада, можете да се насладите на малки магазинчета за сувенири и на ресторанти, предлагащи местна кухня.

Парма – топ дестинация за ценителите на храната


Катедралата там е изградена от розов мрамор през XII в. Любопитното е, че в зависимост от слънчевата светлина, нюансът на розовото се променя. Към нея има изграден баптистерий. В центъра му има голям басейн, в който се потопят хората за извършване на църковния ритуал.

Площад „Джузепе Гарибалди” пък е изграден на мястото на стар римски форум. Сега тази забележителност на Парма е любима на туристите заради магазинчетата за сувенири, ресторантите и възможностите за почивка.

Парма – топ дестинация за ценителите на храната


Друго място, което си заслужава да посетите е Дворецът на губернатора. Той е построен през XIII в. а след това няколко пъти е рушен и реставриран вследствие на различни войни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин