Пърт, Австралия – един от най-изолираните градове на планетата - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пърт, Австралия – един от най-изолираните градове на планетата
Автор: Елена Исаева

Австралия е най-интересният континент на Земята. Той е толкова отдалечен от нас, че ни се струва като един съвсем друг свят. Този свят обаче крие в себе си доста интересни неща – красиви градове, приказни пейзажи и дори е дом на 9 от 10-те най-отровни животни на света. Столицата на континента-държава не е Сидни, както много хора си мислят, а Канбера.

Австралия е една доста интересна и мистериозна дестинация, която често от България излиза доста соленичко, но пък определено си заслужава. Светът там няма общо с нашия или дори с други места в Европа.

Пърт, Австралия – един от най-изолираните градове на планетата
Снимка: pixabay.com

 

Австралия някога е била колония на Англия и за това там движението все още е от лявата страна, както е на острова. Доста места на този отдалечен и причудлив континент си заслужава да се видят поне веднъж. Разбира се, най-добре да се отиде на екскурзия, която предлага максимално повече неща, за да може да придобиете малко по-пълна представа за Австралия.

В Австралия има един малък град, който сякаш е откъснят от света. Това е Пърт или още Перт. Най-близкото населено място до града е на цели 320 километра през австралийската пустош. Оказва се дори, че е по-лесно и бързо на жителите на Пърт да стигнат например до Бали или Индонезия.

Пърт е столица и най-голям град на щата Западна Австралия. Някога тук са се заселили австралийски аборигени, които се смятат за първите жители на града и околностите.

Пърт, Австралия – един от най-изолираните градове на планетата
Снимка: pixabay.com

 

Районът на град Пърт е много интересен и загадъчен, тъй като в него са открити общо 180 археологически обекта, които са датирани между 8000 и 39 000 години, което си е доста впечатляващо, така че определено има какво да се разгледа в района на града, ако не сте от тези, които обичат цял ден да лежат на плажа и да си почиват, например с книга в ръка. И все пак може да съчетаете почивката с изследването на района, няма да съжалявате.

Пърт е красив австралийски град, който се намира на брега на Индийския океан и има около 2 милиона души население. Точно, защото е някак изолиран от другата част на Австралия, Пърт е един от най-чистите градове на континента, освен това е много спокоен и подреден, и е чудесно място за живеене. Тук не е за хора, които искат купони и нощни забавления, защото няма много такива, но пък за сметка на това спокойствието е притегателна черта за много семейства с деца, които търсят спокойствие и уединение.

Градът се простира на много голяма площ, нещо което е типично за австралийските градове, защото повече жители живеят в еднофамилни къщи и задължително имат голям двор или дори ранчо или ферма, ако са в австралийската провинция.

Въпреки своята изолираност, Пърт може да се похвали с наистина много красиви плажове. Те са чисти, спокойни и на тях определено ще си отпочинете. Те нямат нищо общо с лудницата, която се вижда по нашите или други европейски плажове, които са по-известни и по-лесно достъпни. Пърт не е типичната туристическа дестинация, но определено би се харесал на всеки, който обича да пътува и да опознава нови места.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин