Първият подземен хотел в света отваря врати! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Първият подземен хотел в света отваря врати!
Автор: Peika.bg

Първия подземен хотел в света ще посрещне първите си гости през октомври 2018 г. в Китай.

Очарователен и луксозен, хотелът ИнтерКонтинентал Шанхай Уондърленд се очертава като задължителна дестинация за пътешественици. Построен в дълбока яма, под земята, на мястото на изоставена кариера, в югозападната част на Шанхай, той се смята за модерно архитектурно чудо.

Петзвездният хотел в град Сонджианг, се намира само на 35 км от Шанхай. В синхрон с нетрадиционния си дизайн, хотелът е построен встрани от 88-метрова, пълна с вода, кариера. От 18-те му етажа 16 са под земята. Най-горният етаж е на партерно ниво и разполага с покрив, покрит с тучна зелена градина, която се слива безпроблемно с околността. Тя е построена, спазвайки екологичните принципи на проектиране и генерира собствена мощност. Отоплението и осветлението са на база геотермална и слънчева енергия.

Първият подземен хотел в света отваря врати!
Снимка: Atkins

Хотелът разполага с 337 стаи, които се гордеят с извити балкони, където гостите могат да се насладят на гледка към водопадите, които се разливат от околните скали и красивия, изграден в центъра на хотела, водопад. Стаите разполагат с всички удобства. В хотела има и две подводни нива, в които е приютен ресторант и стаи за гости с 10-метров аквариум. На разположение на посетителите е и комплекс за отдих с плувен басейн и водни спортни съоръжения, които се намират на най-ниското ниво.

Хотелът е част от амбициозната вълна от архитектурни проекти в Китай, стимулирани от скорошния бърз икономически растеж на страната. Проектиран е от британска дизайнерска фирма, която стои зад един от най-луксозните хотели в света, Бурдж ал-Араб в Дубай. Главният инженер на хотел ИнтерКонтинентал го нарича "борба с гравитацията".

Хотелът се намира в планинската верига Шешан и е много близо до едноименните национален парк и ботаническа градина. Така че, когато гостите се наситят на интериора, ще има много какво да разгледат и навън!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин