Пътуването, само с раницата на гърба, ни прави по-уравновесени! - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуването, само с раницата на гърба, ни прави по-уравновесени!
Автор: Peika.bg
Пътуването, само с раницата на гърба, ни прави по-уравновесени!

Как пътешествията само са раницата на гърба, подобряват живота ви, дори след като се върнете у дома?

Сигурно повече от вас са си мечтали да изоставят рутината на ежедневието и да живеят свободно и истински? Може у вас да се прокрадва мисълта, че пътуване само с раницата на гърба (т. нар. backpacking) е малко глупав ход, но всъщност това е много повече от приключение и забавление. То може да ви даде ценни умения, които да са ви полезни в работата, вкъщи и в целия ви живот. 

Проучване, публикувано в Journal of Travel Research, изследва последиците от на този вид пътешествие върху 470 души. То установява, че backpacking има положително въздействие върху увереността, че можем сами да се справим с проблемите и повдига самочувствието

Пътуването, само с раницата на гърба, ни прави по-уравновесени!

Участниците в изследването отбелязват, че се чувстват много по-емоционално стабилни и с вяра в себе си.Това, на свой ред, повишава нивото на самоуважение.

Общо 91% от хората заявяват, че способността им да идентифицират и решават проблеми се е подобрила, 80% имат по-голяма увереност, а 60% вярват, че те вече могат да управляват много по-добре времето и парите си. 

Пътуването, само с раницата на гърба, ни прави по-уравновесени!

Пътуването като цяло може да помогне за развиването на ценни житейски умения като - решителност, упоритост, последователност, самоувереност. Хората, провели изследването, споделят, че пътуването е инвестиция в самите нас. Когато хората пътуват, в различни част на света и то извън зоната си на комфорт, това ще им помогне по-лесно да се погледнат отстрани. Така ще видят нещата, които искат да променят или подобрят в себе си и средата, която ги заобикаля.

А вие готови ли сте да тръгнете на такова пътешествие?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин