Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла
Автор: Роксара Азими
Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Вече сме ви представяли няколко интересни летни коктейла от света и техните рецепти.

Сега ще продължим списъка с още няколко свежи питиета, които можете да си направите лесно и да изпиете на терасата или на плажа. Тези коктейли въображаемо ще ви отведат до мечтаната дестинация, която и тази година се наложи да отложите:

Дестинация Пуерто Рико с Пиня колада

Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Създаден в (не)далечната 1952 година, пиня колада представлява вълнуващ микс от ром, ананас и кокосов крем. А вие си лежите на шезлонга, пийвате си от сламката и усещате пясъка между пръстите на краката си... Почти като в Пуерто Рико!

Дестинация Сингапур със Сингапур слинг

Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Ако обичате джин, то този коктейл ще се превърне в един от любимите ви. Уж измислен като женска напитка преди повече от век, Сингапур слинг се превръща в любим и за мъжете. Просто добавете лимонов и ананасов сок, черешова ракия и джин. Разклатете и... воала!

Дестинация Кения с Дауа Коктейл

Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Коктейлът Дауа ще ви отведе на пътуване от най-дълбоките и най-тъмните дебри на Африка, та чак до космополитния град Найроби. На суахили (аглутинативен език, говори се в Кения и в Танзания) „дауа“ означава магия, медицина. Точно затова и кенийците казват, че тази напитка ще ви избави от всички болести! Целебният коктейл представлява щедра порция водка върху кубчета лед, захар и лайм. „Дауа“ е дървена пръчица, потопена в мед, който е едновременно декоративно и функционално – използвайте я, за да разбъркате меда във вашия коктейл, и се насладете на вкуса на Африка.

Дестинация Мексико с Агуа Фреска

Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Този коктейл е запазена марка на Мексико, но, разбира се, е широко разпространен в повечето американски щати. Леко подсладени пресно изцедени плодове се разбъркват във вода и се добавя чашка-две (три, четири...) текила. А най-готиното е, че имате особено широко поле за изява – можете да си Агуа Фреска с: диня, с папая и лайм, с краставица и чили, с мента и малина... Защо пък да не си организирате едно мексиканско парти този уикенд? Идеален повод да впечатлите компанията с креативност.

Дестинация о-в Мауи (Хавай) с коктейл Нищо не е като шоколада

Пътувайте от шезлонга с 5 екзотични летни коктейла

Има много филми, правени по книги, но рядко се случва да се направи коктейл по филм. И все пак се случва! Доказателство е напитката Нищо не е като шоколада, правена по едноименния филм, показан на фестивала в Мауи пред 2012 година. За направата на коктейла ще са ви необходими 2/3 ванилова водка, 1/3 шоколадов ликьор и Калуа (ликьор на захарна база с аромат на кафе). Гарнирайте с шоколадов крем и с тъмни шоколадови стърготини. Гарантираме, че труда ви ще си заслужава! А и не забравяйте, че тъмният шоколад е полезен за мозъка...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин