Група Rewind! - за пътуването, музиката и цветната пейка - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Група Rewind! - за пътуването, музиката и цветната пейка
Автор: Мария Ангелова

Влади (Сленг, екс-Сафо) и Миша (Силует) са лицата и гласовете на музикалния проект Rewind, в който освен тях редовно взимат участие и Марти и Юрий от П.И.Ф. Заедно от само 3 години, те вече са участвали на фестивалите „Spirit of Burgas“ и „July Morning“ Бургас, а миналата година правят турне в 21 града.


Изпълняват музика, която те кара да се чувстваш добре - от лежерен рок, през кавъри на световни хитове, които ще ви накарат да заобичате наново, до авторски парчета със закачливи текстове. В момента работят по първия си албум, заплануван за следващата година, първи сингъл от който е „Цветната пейка“. Пускате си песните им и се отправяте на музикално пътешествие. Ние особено много си харесваме "Цветната пейка", която звучи като лято, пясък, китари, залез с питие и мечти за пътешествия. Пък и е за пейка. 

Ето какво разказаха Миша и Влади в специално интервю за Peika.bg:

- Каква е вашата история?

Миша: Нашата история започна доста бурно преди известен брой години, премина през различни житейски шамари и усмивки и в един момент придоби логичен развой, надявам се.

Влади: Запознахме се в един клуб, в който и двамата свирехме. Имаше ток от пръв поглед. Малко след като станахме семейство, когато Миша беше вече бременна, отидохме с приятели в Южна Турция и там се роди идеята за Rewind. 

39220

- Как решихте, че трябва да работите заедно?

Миша: Беше естествено нещо такова да се случи в даден момент. Винаги сме искали мнението на другия за нещата, които правим с групите си, търсели сме съвети и сме си сътрудничели. Първата песен, която записахме заедно, беше специално за сватбата ни, включихме я в една компилация, която беше подарък за приятелите ни.

Влади: Беше естествено да се случи, след като харесваме едни и същи изпълнители и музика, но имаме още много работа. Важното е, че знаем кои сме заедно.

- Как се роди песента за цветната пейка?

Миша: Не знам точно кога на Владо му дойде това парче, но след като ми го изсвири, бях абсолютно убедена, че Янко Бръснаря трябва да участва. Още повече, че с него живеем през една къща, а идеята на парчето е точно за приятелството, любовта, за липсата на предразсъдъци.

Влади: Песента „Цветната пейка“ се роди месец преди Ива от Peika.bg да ни се обади с предложение да направим нещо заедно. В текста липсваше само една дума. След разговора ни знаех, че думата е „пейка“ – обобщаваше целия смисъл.

- Споделете нещо съкровено за вас, което смятате, че може да промени позитивно нашите читатели?

Миша: Диагноза: болен романтик. Вярвам в щастливия край на приказката, в утопията, която сама се опитвам да създам за своя свят. Не харесвам маските, които хората слагат, ролите, които играят пред обществото. Страхът да бъдеш слаб, прикрит от фасадата на широката усмивка, красивите дрешки и провокативното селфи в социалната мрежа. Ако повече хора бъдат себе си, слушат сърцето си и спрат да правят сметки мисля, че цялата картинка би била различна.

Влади: Когато направихме „Цветната пейка“, разбрахме, че бюджетът на сайта е ограничен и ще трябва да „замразим“ проекта. Ние обаче знаехме, че искаме Янчо от The Pomorians да участва и имахме буквално една-единствена възможност да го привлечем и да снимаме клипа, затова го направихме без да търсим съдействие. Просто Миша послуша женското си чувство и каза: „Ние това трябва да го направим“. А аз й казах: „Значи трябва да е тази неделя“. Снимахме в Поморие и се получи невероятно.

39218

 - Къде искате да пътуват вашите песни и какви хора и места да срещат?

Миша: Хайде да тръгват най-после, купуваме им билети за самолета и да ги няма, големи са вече. Пожелавам им да срещнат цветни, усмихнати и забавни хора, също като тях, да попътуват по света, да спрат на повече места и ако се заседят - още по-добре

Влади: Песните ни са наши деца, ние се гордеем с тях и се надяваме да отидат възможно най-далеч. Да ги чуят възможно най-много хора. Посланията ни са универсални.

39219

- Къде е мястото, на което мечтаете да свирите и защо точно там?

Миша: Когато бях малка, много исках да свиря в Бостън, защото една от любимите ми групи е от там. Сега мечтая да свирим на големи сцени, на световни фестивали, където има много хора. Ако трябва да кажа едно място, може би това е фестивал като Гластънбъри или О2 Арена в Лондон, където свирят най-големите в момента.

Влади: Уембли, защото нашите герои са свирили там. Или Арена O2 в Лондон.

39224

- Ако тръгнете да обикаляте света - каква е музиката, която ще вземете със себе си?

Миша: Мисля,че няма да взема повече от 10 албума и така ще мога да взимам музика от всяко място, на което спрем. Освен това нашата музика си я носим винаги с нас.

Влади: Натам – нашата. Наобратно – каквото успеем.

- Къде пътувахте последно?

Миша: Като изключим почти ежеседмичното трасе София-Бургас-София, последно си организирахме един роуд трип из Европа за около седмица. Цяла седмица концерти, бира, гледки и впечатления. Беше велико!

Влади: Наскоро направихме с приятели роуд трип из Европа. Всичко, което успяхме да видим за 6 дни. Обичаме да вървим по цял ден и сами да избираме маршрута си.

39226

Къде е следващото ви пътуване?

Миша: Много ми хареса пътеводителя на Peika.bg за миналата година, който имаме отскоро, и съм си набелязала някои от по-близките дестинации засега.

Владо: Истанбул най-вероятно. След което – Париж. Франция.

Кое е първото нещо, което правите, като попаднете на ново място?

Миша: Тръгваме да обикаляме веднага! Даже понякога, за да не губим време, хукваме преди да сме си оставили багажа. Аз се опитвам да запомня всичко - от атмосферата на мястото до миризмите, имената на улиците и пътните табели.

Влади: Хвърляме багажа в базовия лагер и изхвърчаме навън.

39222  39225

- Без какво никога не тръгвате на път?

Миша: Без кафе! Когато пътуваме на по-дълги разстояния, си взимаме синия термос, който е по-голям, но за съжаление и с това количество успяваме да се справим доста бързо. Без музика също не пътуваме. Имаме си примерно 20 диска в колата, които постоянно слушаме, но за по-дълъг път си правим специални подборки, когато искаме да се настроим по определен начин за дадено място.

Влади: Сандвичи, кафе и фотоапарат.

39223

- Къде е пейката с най-хубавата гледка на света?

Миша: Свят широк, пейки с гледки - колкото щеш. Но определено една от най-любимите ми гледки на света е тази на залеза към морето, като го погледнеш от цветните пейки в Поморие.

Влади: Има толкова много уникални гледки... Все повече се улавям, че пейката на брега в Поморие, освен, че ти дарява прекрасни залези, и то на Черно море, ти помага и да мечтаеш за бъдещи пътешествия. 

*

Група Rewind чухте на представянето на новия ни пътеводител "50 места, които да посетите в България през 2016 г." - 29 октомври, в Sofia Live Club. Следете информация за Rewind в тяхната фейсбук страница. 

Ето и изпълнение на живо на "Цветната пейка" по време на представянето на "50 места, които да посетите в България през 2016 г.":

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин