Пещерите Longyou: Древните китайски пещери, за които никога не сте чували - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пещерите Longyou: Древните китайски пещери, за които никога не сте чували
Автор: Peika.bg
Пещерите Longyou: Древните китайски пещери, за които никога не сте чували
Снимка: Instagram/acatl.na

През 1992 г. фермери близо до село Shiyan Beicun в провинция Zhejiang, Китай, забелязали няколко малко езерца, които се образували на тяхната земя. Решили да ги източат, но под водата се криела мистерия.

 

Източването на водата разкрило пет каменни пещери, странно изработени. Това шокиращо откритие довело до разкриването на още 19 пещери. Общо 24, тези издълбани пространства варират по размер и форма. Учените остават объркани от произхода и конструкцията на пещерите, но пещерите Longyou със сигурност са очарователни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Timeline | World History (@timelinewh)

След откриването им през 1992 г. пещерите са съхранени и разкопавани. Те са в шокиращо добра форма след векове наводнения. Открито е, че артефактите вътре са от периода 91 до 48 г. пр. н. е., управлението на император Суан от Хан. Това прави пещерите на над 2000 години. Странно, но пещерите не са документирани в никакви писания от периода. Защо са създадени? Като ритуално пространство? По някаква друга причина? Отговорът не е ясен.

Интересното е, че всички пещери са с различни размери. Някои са широки над 30 метра със сводести тавани и колони, които ги поддържат. Други са много по-малки. Един милион кубически метра скала вероятно са били отстранени, за да се създадат пещерите. Най-издълбаната от пещерите вече е отворена за туристи. Мистерията на тяхното изграждане и използване продължава и дори 2000 години по-късно пещерите продължават да стоят непокътнати.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин