Пет мита за често пътуващите хора - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пет мита за често пътуващите хора
Автор: Мария Ангелова
Пет мита за често пътуващите хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Това са тези ваши приятели, които постоянно публикуват снимки от плажове с палми, стоят на ръба на скали, гмуркат се в коралови рифове, изследват древни крепости, яздят камили, срещат се с индианци, катерят Велики китайски стени, прегръщат пингвини... Изглежда така, сякаш животът им е непрестанно приключение. И това не е много далеч от истината. 

Но има някои разпространени митове за често пътуващите хора, които са твърде далеч от истината. 

1. Често пътуващите хора имат много пари

Иначе няма как постоянно да са някъде. Те със сигурност разполагат с купища пари, само дето още не сте открили с каква незаконна дейност се занимават.

Истината: В действителност много често тези хора изкарват по-малко пари от вас. Просто имат по-различни приоритети. Вероятно не са фенове на най-новите телефони, може би нямат кола (или поне не нова кола) и не държат на марковите дрехи. За сметка на това харчат за пътуване всичко, което не отива за храна и сметки. 

2. Те не страдат от културен шок

След толкова много различни градове и държави едва ли има нещо, което може да ги учуди.

Истината: Колкото и да е обикалял човек, винаги има какво да го шокира. За тези, които пътуват постоянно, просто шокът е в по-лека форма, но никога не изчезва напълно. Изчезне ли шокът, изчезва и тръпката от пътуването.

3. Няма смисъл да им разказвате за пътуването си, защото те вече са били там 

При това няколко пъти.

Истината: Ако ще и в родния им град да сте ходили, те винаги с интерес ще изслушат как вие сте почувствали мястото. Те знаят, че един град има толкова лица, колкото различни хора скитат по улиците му.

4. Те знаят всичко за всяко място по света

Нали обикалят постоянно, няма как да не са складирали тонове информация.

Истината: Естествено, че няма как да знаят всичко. Но почти по всеки въпрос имат познат (или познат на познат), когото да попитат.

5. Те са винаги на гребена на вълната

Погледнат отстрани, животът на пътешествениците изглежда като безкрайна поредица от забавления и приключения, а те самите - като най-щастливите хора на света.

Истината: Това е вярно през повечето време. Но и те са хора и имат своите криви дни като всеки друг. За всеки случай кривите дни се преживяват много по-лесно, когато правиш нещо интересно. 

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин