Пет свежи идеи за веломаршрути в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пет свежи идеи за веломаршрути в Европа
Автор: Виктория Трифонова

Европа е родината на колелото, на Тур дьо Франс и на необятни пейзажи. Ето защо ние ви предлагаме само няколко от стотиците веломаршрути на стария континент, които безспорно заслужават вашето внимание, време и енергия.

Долината на Лоара, Франция

Веломаршрутът в Долината на река Лоара ще ви даде не само възможност да се почувствате като участник в Тур дьо Франс, но и да се полюбувате на красотата на френските пейзажи. Пътят е дълъг 800 километра и минава през няколко области и градове, сред които Орлеан, Нант, Анже. Пътят е разположен в долината на Лоара, която е в списъка на ЮНЕСКО за културно и природно наследство. Лоара ще ви предложи и срещи с някои от най-красивите френски замъци. Един от тях е чудният Шамбор. Друго чудо на френската мисъл, покрай което ще минете, е замъкът Амбоаз. Залезът на това място ще ви накара да се почувствате като истински кралски особи. Освен красотата наоколо и кралската атмосфера, по трасето може да се запознаете с много интересни хора дошли от близо и далеч – около 800 000 души изминават маршрутът всяка година. Научете още за веломаршрута в Долината на Лоара.

Езерото Гарда, Италия

Околността около езерото Гарда предлага невероятен веломаршрут, който достига близо 1000 километра. Гарда е най-голямото езеро в Италия. На север от него са разположени планински склонове, което прави гледката още по-красива, а колоезденето - още по-интересно. Гарда е била част от италианската фронтовата линия през Първата световна война и от това време са останали много военни пътеки, скривалища и тунели. Днес те са използвани за създаване на интересния веломаршрут. Гарда е също така домакин на ежегоден велофестивал, който събира стотици привърженици на колелото от цял свят. Ако Гарда е вашето място, тук ще узнаете повече за маршрута, нощувките и цялата област.

Остров Уайт, Великобритания

На остров Уайт има кратък, но за сметка на това много живописен веломаршрут. Пътят от 100 километра може да бъде изминат, както за един, така и за няколко дни. Обиколката се извива през живописни рибарски градчета и селца. Благодарение на непосредствената близост до морето, въздухът ухае на солена морска вода. Честите английски валежи пък са отговорни за яркото зелено. Ако остров Уайт се нарежда сред идеите ви за ваканция, можете да разберете още тук.

Алентежу, Португалия

Алентежу е предимно земеделска провинция в Португалия, разположена до реката Тахо. Земята е суха, слънцето силно, но хората са усмихнати, виното хубаво и пътищата не много натоварени. Това прави провинцията идеална за велотуризъм. Специализираните сайтове препоръчват пролетта и есента като най-подходящото време за опознаване на португалската провинция. Дължината на маршрута може да варира в зависимост от вашата подготовка и желание. Основните градовете, през които се минава са Мертола, Серпа, Порталегре, Марвао и други. Ако идеята да карата колело до необятни лозя ви се струва привлекателна, ето тук може да получите допълнително информация:

Лофотенските острови, Норвегия

Лафотенските острови са архипелаг в Норвегия. Липсата на големи изкачвания и неповторимата природа прави местността перфектна за велотуризъм. Ако сте готови да преглътнете суровото време и високите цени, Норвегия има много какво да ви предложи. Идеален за целта е пътят между двете рибарски селца Хенингсвер и Стамсун. Маршрутът е само 63 километра, но за този кратък участък ще изживеете незабравими мигове. Подробности можете да намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин