Пирамида в Мемфис... САЩ - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пирамида в Мемфис... САЩ
Автор: Peika.bg
Пирамида в Мемфис... САЩ
Снимка: Joel יוֹאֵל

Откакто Мемфис в щата Тенеси е наречен на африканския град край Нил, там се повяват нови и нови египетски елементи.

Градът се е самоназовал „перлата“ на Американският Нил – река Мисисипи. Там има постоянна египтеска изложба в Арт музея на университета на Мемфис, а поратата, стените и колоните на зоопарака в града са декорирани с египетски мотиви и йероглифи. Някога е имало и футобелн отбор с името Мемфис Фараонс.

38490

През 50-те те местните решили, че нещо им липсва в цялата картинка, а то било очевидно. През 1991 г. Мемфис вече има собствена пирамида на стойност 65 милиона долара. Тя се намира в центъра на града, построена е от бетон и стоматна, висока е 98 метра, а в основата е дълга 180 метра. Големината на пирамидата на Мемфис е 2/3 от тази на Голямата пирамида в Гиза.

 38491

Първоначално градските власти искали да ползват постройката като спортна зала, но се оказало, че това ще струва твърде скъпо и затова построили отделна зала за местния баскетболен отбор. В Пирамидата, все пак, е имало баскетболни мачове, концерти на изпълнители като Шер, Брус Спирнгстийн и Майкъл Джексън. Днес Пирамидата е огромен магазин за спортни стоки, в който има още хотел, ресторанти, боулинг зала.

38492

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин