Плаваща къща? Вече е възможно! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плаваща къща? Вече е възможно!
Автор: Peika.bg
Плаваща къща? Вече е възможно!

Kомпания, базирана във Флорида, е разработила концепция за луксозен дом, който наподобява по механизъм яхтите и може да се движи върху повърхността на водата.

Тази ултрамодерни къщи, захранвана от 30 кВт, се състои от два отделни луксозни етажа, крепящи се на хидравлични крака, които могат да се самостабилизират и да издигнат къщата над водата. Те стават все по-популярни най-вече в Холандия, в градовете на Западния бряг на САЩ и в Югоизточна Азия

Представете си самостоятелна електрическа, двуетажна къща, която може сама да се справя с много от настроенията на морето, издигайки и снишавайки се, спрямо нуждата в определената ситуация. Освен това слънчевата палуба може да бъде напълно потопена във вода, с което да се превърне в красив и защитен басейн.

Яхтата пък притежава свое собствено отделение на покрива, в което се събира дъждовната вода и постепенно се оттича в нея, разпределяйки се по различни канали за миене, пиене на вода и къпане. Освен това къщата е оборудвана и с две литиеви батерии с капацитет 1000 киловатчаса. Освен това тя е проектирана да издържи вятър със скорост от 255 км/ч и ураган от категория 4.

Свърхмодерният дом разполага и с вграден комуникационен пакет, включващ сателитна телевизия, уай-фай и радио. Тя може да се обръща на 260 градуса, като максималната скорост, която може да достигне е 7 възела, което би трябвало да е напълно достатъчно за нормално естествено придвижване. Палубата се прибира, когато сте в движение, както и външната лодка, която ви помага да влизате и излизате от водата.

А за моментите, когато собствениците имат нужда от захранване с провизии, без проблем могат да паркирате „къщата си“ в яхтено пристанище или да я закотвят близо до брега, наслаждавайки се на красива гледка, независимо колко високо се повиши нивото на морето.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин