Плажове на остров Ла Диг (пътепис част 2) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плажове на остров Ла Диг (пътепис част 2)
Автор: Peika.bg

Онова, което харесахме най-много на остров Ла Диг, е че е можеш да го обиколиш на колело.

Лесно се взимат колела под наем, и можеш да спираш, където ти харесва, да плажуваш, и така да разгледаш острова, дори и да имаш един ден.

Анс Банан

Намерихме си приятелче – огромна костенурка на пътя и спряхме да разговаряме. Не беше гладна, за разлика от всички останали костенурки, които срещнахме, но пък ѝ харесваше да я галим. Плажът не беше голям, но се наслаждавахме на факта, че оставихме велосипедите до нас и потанцувахме насаме със себе си.

Анс Реюнион

Попаднахме на този плаж, докато наблюдавахме излитането на хеликоптер. Можехме да използваме сянката на мангровите дървета и не искахме да си тръгваме чак до залез слънце. После трябваше да се движим бързо, тъй като не е лесно да караш колело по тъмното.

Анс Север

Карахме колелата и след един баир, зад ъгъла, този малък плаж ни се усмихна. Имаше много хора от близките хотели, но също така и гранитни скали, палми и невероятно синьо море. Наричаме го малкото живописно бижу на Ла Диг.

Анс Сорс д‘Аржан

Големият финал, невероятният плаж Анс Сорс д‘Аржан. Разположен е в природен парк и трябва да платиш такса за влизане. В парка има и убежище на костенурки. Ако пристигнете достатъчно късно, може да успеете да влезете безплатно, точно навреме, за да стигнете до плажа за залеза, както и ние направихме. Покатерихме се на скалите във водата и оставихме дрона да лети, за да улови гранитните скали и гората по залез слънце.

Гранд Анс

За да стигнете до Гранд Анс, ще трябва да повъртите педалите известно време, включително и по сериозно нанагорнище. Но резултатът си струва – плажът е огромен и водата е толкова синя, че е трудно да повярваш. Нарязахме ананаса, който си носехме за закуска и това беше най-добрата гледка към закуската.


Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин