По пътя от "Игра на Тронове" - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
По пътя от "Игра на Тронове"
Автор: Лия Панайотова
По пътя от "Игра на Тронове"

Ирландия е всеизвестна с тучните си ливади и въобще – красивата си природа. Обаче се хващаме на бас, че нямате представа кое е най-заснеманото място в северната част на страната! Може би си представяте замъци, рекички и футболни стадиони, но грешите. Забележителността, спечелила най-голямо фотографско внимание, е така нареченият Тъмен Плет. Известността на тази впечатляваща флора стига дотам, че даже става част от сериала "Игра на Тронове"


Всичко започва през XVIII век, когато така скромното семейство Стюарт решава да засади букови дървета по пътя към имението си, за да впечатлява гостите отрано. С течение на годините дърветата растели, а клоните им се вплитали едни в други. Така днес те образуват един наистина впечатляващ тунел, едновременно приказен и леко злокобен. 

Тъмният Плет е любимо място и вдъхновение за стотици фотографи от цял свят. Една от причините е, че тунелът мени облика си в зависимост от светлината, която се процежда през него през различните часове от денонощието. Освен това сезоните и природните стихии му придават още по-загадъчен и специален вид, така че когато и да го посетите, едва ли ще съжалявате. Призрачната романтика на Тъмния Плет не убягва и на много двойки, които сключват брак и често избират това място за портретите от специалния си ден.  

Особено популярно е тунелът да се снима, когато времето е мъгливо. Тази тенденция е породена от легендата, заобикаляща Тъмния Плет. Казват, че той е обитаван от духа на „Сивата Дама“, която се появява на свечеряване и се рее до последното буково дърво, докато накрая не изчезне с падането на нощта. 

Точно този момент от деня е използван и за снимките на небезизвестния сериен филм "Игра на Тронове". В началото на втория сезон, Аря Старк, преоблечена като момче, върви на север по Кралския път, към Нощния страж. Е, сега вече знаете, че всъщност е вървяла из Тъмния Плет в Ирландия. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин