Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници
Автор: Елена Исаева
Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници
Снимка: pexels

Отново е дошло онова вълшебно време от годината, в което всичко става красиво, светещо и някак си магично. Пак дойде моментът за коледна украса, елхи, коледни сладки и ароматен чай от ябълка и канела. Декември месец може би е най-вълшебният през цялата година, който малки и големи очакват с нетърпение.

Ако се чудите кои коледни книги да прочетете през този приказен период, имам няколко предложения за вас, които със сигурност ще ви харесат. Насладете им се, сгушени пред камината с чаша топъл чай и гледка към заснежени улици и къщи.

Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници
Снимка: Елена Исаева

Вълшебни коледни истории, Антология – Тук ще откриете различни разкази на световноизвестни писатели като Джейн Остин, Лев Толстой, Фьодор Достоевски и други литеарутрни величия. Всяка история в тази книга е изпълнена с много любов, копнежи и истинско майстроство. Книжката е с твърди корици и също е много подходяща за подарък.

Коледна песен, Чарлз Дикенс – тази уникална класика определено заслужава вашето внимание по коледните празници. Дори да сте я чели, може отново да се потопите в магичният свят на Скрудж, който въпреки своите особености успява да се промени на време за Коледа и така да спаси празничния дух и собствената си душа. Тази книга е любима на малки и големи и винаги е подходящ коледен подарък за някой, който обича да чете.

Любими коледни истории, Джани Родари – няма как да минем и без този майстор на детската приказка – Джани Родари. Книжката е изключително интересна, забавна и е подходяща и за по-малки деца. Тя е с твърди корици и много красиви илюстрации дело на талантливия художник Дамян Дамянов.

Разкази за Рождество – това красиво джобно издание на издателство „Изток-Запад“ включва в себе си 3 уникални разказа на велики руски поети – Гогол, Чехов и Достоевски. Тази книжка също е с твърди корици и определено си заслужава да присъства във всяка домашна библиотека.

Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници
Снимка: Елена Исаева

Бъдни вечер – Още едно красиво издаение от „Изток-Запад“ с твърди корици, което е чудесно, както за вас така и за подарък на любим човек. В нея има кратки разказчета и стихотворения от български автори, като Иван Вазов, Елин Пелин, Гео Милев, Яна Язова, Дора Габе, Елисавета Багряна и други.

Подходящи книги, които да четем по време на Коледните празници
Снимка: Елена Исаева

Коледните книги на Джени Хейл – не може и без някой любовен коледен роман, а в последните години писателката Джени Хейл издаде няколко такива. Последните и два са „Коледа в Силвър Фокс“ и „У дома за Коледа“. Написани са много увлекателно, историята е интересна, забавна и ще ви създаде една романтична коледна нотка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин