Полезни съвети за пътуване с деца - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Полезни съвети за пътуване с деца
Автор: Peika.bg
Полезни съвети за пътуване с деца

Сигурни и вие искате да пътуване без да се разделяте със семейството и най-вече с децата си.

Някои хора се притесняват да тръгнат на път със своите наследници, но с няколко правилни съвета, това може да се окаже много приятно занимание. Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air сме ви подготвили 10 съвета, които да направят пътуването с деца по-лесно и спокойно.

Следвайте ги и ще видите, че пътешествията са най-хубави, когато са споделени!

1. Носете мокри и сухи кърпички

Както знаем, децата често се цапат. Освен това зимата е сезонът на вирусните заболявания и е добре да имате поне по един пакет от двата вида кърпички.

2. Вземете нещо за хапване

Не се знае кога детето ви ще огладнее, затова е добре да имате нещо под ръка. Можете да вземете плод, ядки, сандвич или друга полезна и любима храна на детето. Не купувайте храни, които децата не искат, защото или няма да ги изядат или ще им стане лошо от неприятния за тях вкус.

3. Избягвайте сладкото

Сладкото не е полезно за децата. То е противопоказно особено, когато сте на път, защото захарта ще ги превъзбуди и ще ги направи неспокойни. Можете да разчитате на естествени лакомства – мед, фурми, сушени плодове, но ние ви съветваме да заложите на прясна и свежа храна. С нея децата ще се чувстват много по-жизнени и щастливи.

4. Носете одеяло и възглавничка

Важното е, по време на път, детето да се чувства удобно, за да се отпусне и да може да поспи. Изберете меко и леко одеяло, както и малка възглавничка. Нека да не са нови, а детето вече да е спало с тях и да ги разпознава като свои. Така ще се отпусне много по-лесно и ще може да си почине по време на пътя.

Полезни съвети за пътуване с деца

5. Вземете любимата му играчка

Когато е в нова и непозната обстановка, детето може да стане нервно и раздразнително. Вземете любимата му играчка, така то ще е по-спокойно и ще има нещо познато до себе си. Освен това ще може да си играе по време на път и така времето ще мине по-бързо и по-интересно за него.

6. Обръщайте внимание на детето

Играйте, говорете си, разказвайте му нещо, за да бъде пътешествието по-приятно и забавно. Можете да разкажете нещо интересно на детето за мястото, на което отивате. Така ще му е любопитно и ще научи нещо ново.

7. Бъдете гъвкави

Не се опитвайте и да планирате твърде много неща, защото шансовете всичко да върви по график, когато пътувате с деца, е минимален. По този начин ще си спестите ненужни разочарования. Бъдете спокойни, най-важното е, че сте заедно. Изберете по-лежерна почивка, на която наистина да се насладите на вашето време със семейството.

Полезни съвети за пътуване с деца

8. Не взимайте прекалено много багаж

Този съвет важи особено силно, ако ще пътувате сам с детето. Добре е още вкъщи да проверите дали можете да носите едновременно всичко, което планирате, плюс самото дете. Щом ще пътуване с него, трябва да сте готови да се лишите от някои свои вещи, за да вземете негови и в крайна сметка да можете лесно и безпроблемно да носите багажа си.

9. Вземете пантофи за децата

Особено през зимата е добре да сложите в ръчния багаж пантофи за децата. Така те няма да се разхождат с кални ботушки по краката ви в самолета. Освен това ще могат да седят или да спят във вас, да ги завиете с одеялцето и вие и те ще се чувствате много по-комфортно.

Полезни съвети за пътуване с деца

10. Бъдете спокойни

Това може би е едно от най-важните правила. Целта на пътуването е да е приятно за всички. Ако вие сте напрегнати или непрекъснато се тревожите за разни неща, това ще се отрази и на настроението на детето. Бъдете спокойни, усмихнати, знайте, че най-важно е да сте със семейството и да покажете на детето си, че светът е едно прекрасно място!

Пътуването с деца вече е по-достъпно не само благодарение на нашите съвети, но и на иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air. Заповядайте в клон на Банка ДСК или на първия промо-щанд на картата на партерния етаж в търговски център The Mall, на бул. „Цариградско шосе“ в София. Там ще можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаване. За удобство на всички пътуващи предстои откриването на промо-щандове и на двата терминала на Летище София!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин