Градът с 300 слънчеви дни годишно - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градът с 300 слънчеви дни годишно
Автор: Peika.bg
Градът с 300 слънчеви дни годишно

Ситжес е мястото, където ви очакват 300 слънчеви дни годишно и безброй възможности за забавления.

Освен това, стигането до града е доста лесно, тъй като е разположен между планинския масив Гараф и Средиземно моресамо на около 40 км югозападно от Барселона

Ситжес е претърпял няколко трансформации през различните епохи, чиито следи се пазят и днес. Част от културно-историческото му наследство, което включва римско селище, арабски замък и средновековна крепост. В наши дни обаче той вече е модерен град и световноизвестна туристическа дестинация.

Вероятно заради благоприятното си географско положение, Ситжес е бил населен още през неолита. В наши дни той привлича посетители с приятната си и отпускаща атмосфера, както и с богатото разнообразие от заведения и вечно кипящ нощен живот.

Ако посетите това красиво испанско градче, ще се потопите в
очарованието на каталунските архитектура и традиции. Ще усетите динамичния ритъм, в който се случва всичко там. Интересен факт е, че заради големия туристически интерес към Ситжес, той е сред най-скъпо струващите градове в Испания, що се отнася до закупуването на имоти.  

Градчето е място, което привлича творци и хора, обичащи забавленията и определено може да предложи много на туристи с всякакви вкусове. Едно от най-популярните места в Ситжес е „Улицата на греха“, чието официално име е „1-ви май“.  Там може да се отдадете на нощен живот, като броя и разнообразието на заведенията, може да остави всеки музикален вкус задоволен. Ако си падате по културен туризъм, не пропускайте да разгледате музеите на романтиката и виното, както и да се разходите по крайбрежната алея „Балюстрада“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин