Празнични събития в Европа през декември - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Празнични събития в Европа през декември
Автор: Peika.bg

Искате ли да се подготвите за предстоящите празници като се заредите с много добро настроение?

Можете да направите това по време на някои от най-интересните събития в Европа през декември. Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air сме събрали 5 празнични фестивала, които да посетите този месец.

Красиви светлини, музика и лакомства ви очакват на Стария континент. Насладете им се!

Фестивал на светлината, Амстердам, Холандия

29 ноември - 20 януари

През тъмните зимни месеци Амстердам оживява с грандиозни лед светлини, които озаряват целия град. Това се случва по време на Фестивала на светлината, който тази година започна на 29 ноември и ще продължи до 20 януари. 53-дневното събитие събира най-добрите национални и международни светлинни художници. През декември артистите са подготвили над 30 светлинни инсталации, които ще ви зашеметят.

Можете да ги разгледате или чрез пешеходен маршрут или такъв за ветроходство. Той носи името "Водни цветове" и ще ви отведе през амстердамските канали. Обиколката продължава около75 минути. Пешеходката разходка се нарича „Илюминейт“ и ще ви разходи през централата част на Амстердам. Освен тези маршрути, можете да се насладите на различни спектакли, изложби, да се включите в лекции или семинари. Изборът е ваш, но посетите ли Амстердам през декември – ще го помните дълго!

Празнични събития в Европа през декември

*

Фестивал на ледените скулптури, Брюге, Белгия

24 ноември – 6 януари

Зимата в Брюге (или Брюж) идва с очарователни коледни базари, празнични декорации и, разбира се, прекрасния Фестивал на ледените скулптури. Всяка година артисти от цял ​​свят превръщат белгийския град в зимна картичка. Те омагьосват посетителите с фантастичните си скулптури от лед и сняг, разказващи различни истории.

Тази година огромни крилати воини, свирепи зверове и растения с ефирни листа оживяват с помощта на осветление и триизмерни видео трансформации. Докато сте на фестивала, посетете първия Музей за дигитални ледени творби. Той представлява гигантски фризер, в който са изложени 80 скулптури, изваяни от 500 тона лед. Фестивалът се организира за 17-а поредна година и можете да го посетите до 6-и януари 2019 г.

Празнични събития в Европа през декември

*

Фестивал ChocolART, Тюбинген, Германия

5 - 9 декември

Обичате сладкото? Тогава не пропускайте най-големия шоколадов фестивал в Германия - ChocolART! Той се провежда в уютния град Тюбинген, в Югозападна Германия.

Посетете открития пазар в Стария град, който предлага шоколадови деликатеси от цял свят! Можете да се включите в някоя от дегустационните сесии или да разгледате шоколадовите изложби. Насладете се на шоколадови масажи и на безброй приказки от шоколад. Можете да използвате момента и да накупите малко коледни лакомства за най-близките си!

Пътуването до тези празнични дестинации ще е много по-изгодно, ако използвате кредитна карта DSK-Wizz Air. Всеки път, когато плащате с нея, вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

*

Фестивал на светлините, Лион, Франция

6 - 9 декември

Любителите на светлинното шоу могат да посетят още една европейска дестинация този декември. Това е френският град Лион. Можете да очаквате нощи, изпълнени с грандиозни осветителни тела, които включват всичко, от скромни лампички до най-модерни технологии.

Всяка от четирите нощи на фестивала има различна тема, променящи се цветови схеми и изключителна атмосфера. Дизайнери от цял свят се конкурират, за да представят най-изумителните инсталации. Навсякъде в града светлината е подсилена от различна музика, видеа и звукови ефекти. Фестивалът включва историческата и съвременна архитектура на Лион в една удивителна комбинация.

Непременно посетете района на река Рона. 30-километровата крайбрежна алея е изпълнена с безброй светлинни атракции. Оттам се откриват чудесни гледки и е прекрасно място за разходка!

Празнични събития в Европа през декември

*

Rise Festival, Ле Дуз Апл, Франция

15 – 22 декември

Rise Festival е фестивал за електронна музика и сноуборд, който се провежда във френския ски курорт Ле Дуз Апл. В продължение на 8 дни партито не спира – било в клубовете, на открито или по пистите. Ако търсите истинско зимно забавления – това е вашето място.

Когато искате да си отдъхнете между партитата, можете да се включите в някоя йога сесия на върха на алпийските минерални извори. Там ще можете да презаредите, докато дойде времето да се забавлявате отново. На 3000 метра над морското равнище ви очаква най-горещата електронна музика, 222 км ски писти и много, много настроение!

Празнични събития в Европа през декември

Ако искате да посетите някое от тези празнични събития, можете да се доверите на иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air. Заповядайте в клон на Банка ДСК или на първия промо-щанд на картата на партерния етаж в търговски център The Mall, на бул. „Цариградско шосе“ в София. Там ще можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаване. За удобство на всички пътуващи предстои откриването на промо-щандове и на двата терминала на Летище София!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин