Празник за началото на сезона в Боровец - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Празник за началото на сезона в Боровец

Миналата събота (15 декември) Боровец отвори ски-център „Ястребец“ за най-нетърпеливите любители на белите спортове. Тази събота – 22 декември, отваря и останалата част на ски-зоната, заедно с най-новата придобивка на курорта – шест-седалковия лифт „Мартинови бараки експрес“.

По този повод в курорта организират Празник за ски сезон 2018/19.

Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 часа сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец ще бъдат на първата седалка на новия лифт „Мартинови бараки експрес“. Те ще скъсат отново банера „Borovets is Open“ и  ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт.

Веднага след това, от 9:00 часа, ски и сноуборд инструкторите от „Бороспорт“ ще предложат безплатни уроци по ски и сноуборд на всички, които искат да направят първите си стъпки в снежните спортове и нямат търпение да започнат да се спускат по пистите на Боровец.

От 12:00 часа бъдещите ски-шампиони от ски-клубовете в Боровец ще направят масово спускане в ски-център „Ситняково“, а веднага след това от 12:15 часа заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика на Република България г-жа Марияна Николова и кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев, ще открият официално „Мартинови бараки експрес“ и новия ски сезон в курорта.

Гост на Празника за откриването на ски сезона в Боровец ще бъде и Дядо Коледа, който ще покара ски в Боровец и ще зарадва посетителите в курорта.

От 17.45 часа ски инструкторите ще представят на гостите на Боровец зрелищно факлено шоу, което ще завърши с празнична заря. Празникът за откриването на сезона ще завърши с after-party в нощен бар „After Eleven” в хотел „Рила“.

На празничния ден цените на лифт картите за възрастни ще бъдат намалени с 50%, а детските карти ще бъдат на символичната цена от 1 лв. Приходите от детските карти, закупени на Празника за откриването на ски сезона, ще бъдат дарени на фондация "Петър Попангелов и приятели за Боровец", която има за цел да подпомага развитието на снежните спортове сред  децата и младите хора в Самоков и региона.

За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 23 г. и възрастни 65+. Сезонната карта за курорта е без промяна - 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца, с включено нощно каране, и остава без аналог в страната. Уникалната сезонна карта за делнични дни също с нощно каране остава на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин