Приказна разходка на остров Майнау - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приказна разходка на остров Майнау
Автор: Peika.bg
Приказна разходка на остров Майнау

Остров Майнау представлява една благоуханна ботаническа градина, събрала на едно място пъстра палитра от цветя и растения и десетки видове пеперуди.

Той е разположен в югозападна Германия, във водите на третото по големина езеро в Европа – Констанц.

Възникнал като частен ботанически рай, събиращ растителни видове от цял свят, днес остров Майнау е една от най-посещаваните атракции в района. Островът е с големина от 111 хектара. На са събрани над 1000 сорта рози, 200 сорта гергини, 500 вида редки дървета, някои от които на над 150 години (например секвоя, непалски кедър и цитруси). Освен това там може да видите стотици хиляди лалета, орхидеи и палми и още над 300 000 вида цветя.

54020

Насред тази пъстроцветна феерия пък са се сгушили не по-малко впечатляващите: Къща на пеперудите, Хълм на далиите, Градина на орхидеите, Къща на палмите, ливади на лалетата и т.н. Тематични маршрути ще ви разведат из най-непокътнатите кътчета на острова, а очарователни водни каскади ще ви замаят с височината си.

Можете да си направите архитектурна, обиколка или приключенска обиколка, която е подходяща за хора, отишли с деца. Гарантираме ви, че ако отворите сетивата си, омайващата красота на природата, ароматът на цветята и множеството пеперуди ще ви завладеят напълно.

54019

Макар остров Майнау сам по себе си да е една неповторима атракция, туристите и управата никога не забравят да обърнат малко по-специално внимание на двете най-важни сгради, около които се е формирало и днешното райско кътче – замъкът на Тевтонския орден и прилежащата към него църква „Света Мария“. Другите забележителности, които не бива да пропускате са: арборетумът, шведската кула и италианската градина на розите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин