Противоречивите мерки на Венеция срещу туристите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Противоречивите мерки на Венеция срещу туристите
Автор: Peika.bg
Противоречивите мерки на Венеция срещу туристите

Известен факт е, че Венеция, чието население е от около 200 000, жители буквално потъва в туристи.

Около 30 млн. души се стичат всяка година, за да зърнат гондолите на прочутите канали на италианския град, подлагайки на стрес цялата инфраструктура. Затова местните власти излязоха с прост и малко противоречив план за спиране на приливите: врати на входа на града.

Градските власти наскоро поставиха турникети на четирите моста, които свързват града с континента, ограничавайки по този начин достъпа на туристи до Венеция. И четирите точки за достъп ще бъдат обслужвани от пътна полиция, която може да отклони трафика, ако потокът от посетители стане твърде голям. Това, от своя страна, е първият опит за регулиране на притока на туристи в историята на града.

Гражданските организации във Венеция се противопоставят на въртящите се вратички и намират мярката за противоконституционна. Освен това местните търговци излязоха на протест срещу мерките, като твърдят, че те гонят клиентите от улиците на Венеция.

Според тях е логично да се даде свободен достъп на всеки, който е резервирал хотелска стая, и да блокира достъпа до всички останали през дните, когато се налага да се намали навлизането в града.

От друга страна пък възмущението от десетките милиони туристи нараства с всяка година и само 1/3 от тях остават да пренощуват, а далеч не е малък броят и на тези, които не харчат никакви пари в града заради високите цени. Също така някои посетители отказват да бъдат спирани от въртящите се врати или от високите цени. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин