Пунта Кана - там, където винаги е лято - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пунта Кана - там, където винаги е лято
Автор: Peika.bg
Пунта Кана - там, където винаги е лято
Снимка: Ted Murphy/Flickr

Ето още една прекрасна и топла дестинация – Пунта Кана, която се намира в най-източната провинция на Доминиканската република (Ла Алтаграсия).

Именно там може да се потопите в обаятелната атмосфера на бели пясъци, палми, кристална вода, плажове и курорти с излаз и на Карибите и на Атлантическия океан. Интересен факт е, че 80% от тамошното населението са хаитяни.

Пунта Кана е едно райско местенце, където ще се насладите на безкрайните плажове, успокояващата зеленина на тропическата растителност и тюркоазената повърхност на океана. Ако сте решили да почивате в Доминиканската република, най-добре би било да изберете именно Пунта Кана, защото е най-уреденото място в цялата страна. Освен на релакс, там може да се отдадете на екстремни преживявания, водни спортове, голф и нощен живот.

Пунта Кана - там, където винаги е лято
Снимка: Ted Murphy/Flickr


Най-многобройни са комплексите от затворен тип, където може да бъде угодено на всеки туристически каприз, затова най-добре си пригответе дребни за бакшиши. Сред най-известните плажове, които може да посетите са: Баваро, Макао, Ел Кортесито, Арена Горда и Уверо Алто.
Пунта Кана - там, където винаги е лято
Снимка: Ted Murphy/Flickr


Времето е със сравнително непроменлива амплитуда през цялата година – средна температура е 30 градуса. Горещият и влажен сезон продължава от май до октомври. Тогава температурите през деня могат да достигнат до 35 градуса. В периода от ноември до март обаче също е топло – температурите през нощта падат само до 20 градуса. С две думи – прекрасно място за любителите на вечното лято.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин