Разходи се по най-красивите улици по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходи се по най-красивите улици по света
Автор: Peika.bg
Разходи се по най-красивите улици по света

Не всички улици са създадени да бъдат равни.

Някои са толкова много повече от всички останали, че са увековечени в песни, романи, филми, виждали сте ги хиляди пъти под всякакви форми - и ако случайно минете през време-пространствен портал и се окажете на някоя от тях, няма да имате никакво съмнение, че това е тъкмо ТЯ.

Ето някои от най-емблематичните и красиви улици по света, които спокойно можете да съберете в списък и да започнете да посещавате една след друга.

Улиците на квартал Ла Бока в Буенос Айрес, Аржентина.

Цветни, цветни, цветни – това се дължи на първите заселници тук, имигранти от Генуа, Италия, които искали да пренесат цветната си италианска душа през океана.

23337

Улица Ломабард, Сан Франциско.

Вероятно най-сниманата улица в града, заради невероятните й зигзагообразни завои, които принуждават шофьорите да пъплят като мравки насам-натам. Ограничението е 5 мили в час, а улицата всъщност е създадена точно с цел да забавя скоростта на колите.

9760

Сините улици на Шефшауен, Мароко.

Известен като Синия град, Шефшауен е магия във всички нюанси на синьото. Най-впечатляваща е Ал Хасан Онсар.

6142

Много улици в Япония по време на цъфтежа на черешите.

Бъдете там за Ханами – фестивалът, по време на който японците с наслада наблюдават цъфналите дръвчета и възстановяват връзката си с природата.

45261

Брегароуд в Балимъни, Ирландия.

Любима на почитателите на „Игра на тронове“, тази алея, известна днес като Тъмен плет, всъщност е замислена още през 18-и век, преди да се превърне в снимачна площадка.

45260

Шанз-Елизе в Париж.

Ако участвате в телевизионна игра и имате 5 секунди да назовете известна улица в света, вероятно ще се сетите първо за Шанз-Елизе. Права и поръбена с маникюрно поддържани дървета, прочутата улица ще ви отведе от Плас де ла Конкорд до Триумфалната арка.

21556

Улицата с цветните чадъри в Агеда, Португалия.

Проектът с цветните чадъри започва още през 2011 г., като всяко лято по време на Арт фестивала в града много от тесните улички се покриват с цветна сянка.

45259

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин