Разходи се в Прага за 3 минути - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходи се в Прага за 3 минути
Автор: Peika.bg
Разходи се в Прага за 3 минути
Снимка: Alex Soloviev

Стара, магическа, меланхолична и забързана - това е прекрасната Прага.

Градът е рай за любителите на трамваите. Пълен е със странни истории и още по-необикновен дух!

Ако сте се запътили към чешката столица, вижте нашите 4 съвета. В края на статията споделяме с вас и едно прекрасно видео, което настина ще ви подготви за неповторимата атмосфера, която ви очаква в Прага.

1. Прага се състои от 10 квартала 

Най-често туристите посещават Прага 1. Тя включва Стария град и региона около река Вълтава. Новият град и площад Вацлав се намират в Прага  2. Освен тях ви очакват още 8 квартала. Във Винохради например можете да намерите нощувка на много по-ниски цени.  В парка Riegrovy Sady можете да опитате евтина бира и да се позабавлявате. Квартал Жижков пък е любимо място на студентите и хората на изкуството. Ако сте по-творчески настроен, там определено ще ви хареса.

2. Не е нужно да знаете чешки

Хората в Прага, особено тези в сферата на туризма, използват английски, така че не е необходимо да търчите из града с разговорник в ръка. Менютата на ресторантите също са двуезични. Разбира се, винаги е от  полза да научите няколко думи и изрази на чешки. Така ще общувате по-лесно с местните хора. В централната част на Прага няма да имате проблеми с езика. Ако обаче искате да се разходите в покрайнините на града, чешкият ще ви е от полза.

3. Не пийте само бира

Чехия е страната на пивото. Там се произвежда бира от 12-ти век. Освен това тя е на първо място в света по консумация на пиво според брой население, надминавайки дори Германия. Любопитното е, че много традиционни кръчми имат правото да продават само една определена марка пиво. Така че избирайте внимателно заведенията, които посещавате. Освен това в доста заведения ще ви носят халби, докато не помолите да престанат. В Прага обаче можете да пиете не само бира. Опитайте фините вина от Моравия и Бохемия и няма да съжалявате.

4. Избягвайте силния туристически сезон 

Градът е много посещаван и гъмжи от туристи. Ако искате да ги избегнете, то не планирайте посещението си на чешката столица в периода май - септември. Най-популярните места в града са централните площади, мостовете над реката и историческите сгради. Съветваме ви да си направите списък със забележителностите в Прага, които искате да посетите. Приятно прекарване в Златна Прага.

Насладете се на видеото. За най-голямо удоволствие гледайте на цял екран! 

Prague moves from Alex Soloviev on Vimeo.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин