Разходка по покрива на Милано - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходка по покрива на Милано
Автор: Мария Ангелова

Покривът на търговския център Галерия Виторио Емануеле в центъра на Милано ще бъде отворен за 250-метрова разходка за туристи

Кой не би искал да се разходи по покривите на любимия си град? В северната италианска столица Милано тази мечта съвсем скоро ще бъде реалност. Покривът на търговския център Галерия Виторио Емануеле (точно до катедралата Дуомо в центъра на града) ще бъде отворен за туристи.

Оказва се, че покривната алея съществува от повече от век – тя е предвидена от архитекта на сградата - Джузепе Менгони, за да улесни ремонтите и поддръжката. Никога досега обаче не е била отворена за свободно посещение. Оригиналната пътека ще бъде разширена за удобство и безопасност на посетителите (ще се допускат и деца). От 40 метра височина гостите на Милано ще могат да се любуват на гледка към площад Дуомо, площад Дела Скала и зашеметяваща панорама на града.

Маршрутът е с дължина 250 м и разполага с няколко панорамни тераси и информационни табели, разказващи историята на Галерията.

Полезна информация: Очаква се разходката по покрива на Галерия Виторио Емануеле да бъде достъпна от първите дни на Експо 2015 в Милано (1 май – 31 октомври 2015 г.). Все още не е обявено каква ще бъде цената на билетите. Предвижда се до покрива да се влиза от дворовете на улица via Silvio Pellico 2/ Piazza Duomo 21, като в момента за целта се изграждат два асансьора.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин