Разликите между ваканцията и пътешествието - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разликите между ваканцията и пътешествието
Автор: Peika.bg
Разликите между ваканцията и пътешествието

Напоследък се забелязва тенденцията много хора да описват себе си като "страстни пътешественици".

Въпреки това обаче, стойността на пътуването сякаш леко се е поизгубила. Затова тук е моментът да отбележим няколко разлики между ваканцията и приключенското пътешествие. Една от най-съществените сред тях е, че почивката е по-скоро пасивна и включва ол инклузив хотели, често в комбинация с коктейли под чадър на някой плаж. Приключението, от своя страна, е по-непринудено и активно и цели отклоняване от утъпкания път на стандартната ваканция. 

Пътешестването е по-скоро отсядане в хостели, излизания в типичните за посетената дестинация заведения, запознанства с местните и други туристи. Ако наистина искате да усетите атмосферата на едно ново място, вие трябва да ядете, пиете и живеете като местните. Поне докато сте там. Това ще ви помогне да научите някои ключови фрази, които да са ви от полза, ако се изправите пред езикова бариера.

Не се притеснявайте да използвате новите си познания. Дори и да звучите глуповато, местните определено ще оценят усилията ви да говорите на техния език. Затова истинското пътуване не се изчерпва само с разглеждането на нови места. То може да се усети най-добре, когато оставим атмосферата да ни погълне изцяло и се наслаждаваме на всеки един момент. 

Има милион причини да пътувате, но не само на почивка, а да се отдадете на истински приключения - защото тръпката от приобщаването към ново място наистина си струва.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин