Ресифе – град на безспирни карнавали - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ресифе – град на безспирни карнавали
Автор: Кристина Кацарска

Един от градовете с най-пленителни плажове по атлантическото крайбрежие и известен като културна столица на Бразилия - това е град Ресифе. Той е и административна столица на североизточния бразилски щат Пернамбуко. Ресифе се определя като най-голям културен, икономически, политически и научен център за региона. А наред с всички тези завидни определения градът получава и признанието да бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2014 г.

Със създаването си от португалците през далечната 1537 г. Ресифе се превръща в най-дълголетната щатска столица в цяла Бразилия. Той е сред първите територии, част от днешната държава, които Португалия колонизира. Ресифе се превръща в производител на захарна тръстика, за чието отглеждане първоначално се грижи местното колонизирано население, а по-късно и чернокожи роби, доведени от далечна Африка.

В наши дни градът предлага на гражданите и посетителите си музеи, театри, художествени галерии, кина, опера, музикални зали с оркестри, големи търговски центрове, университети.

Ресифе е и мястото, на което можете да попаднете на карнавал или отбелязване на някакъв празник по всяко време на годината.

А първият е честването на Нова година, разбира се, на самия плаж (плаж Боа Виагем). И закъде е един град, център на постоянни карнавали, без специална музика. Тук тя се нарича фрево и е най-разпространената след звуците на самбата. Фревото е и официалният ритъм на Пернамбуко.

Футбол

В Ресифе футболът е традиция още от началото на XX век. Като един от най-важните футболни градове в страната, Ресифе разполага и с разнообразие от клубове, сред които се отличават Спортен клуб ду Ресифе, Футболен клуб Санта Крус и Клуб Наутико Капирабире. Градският стадион Арена Пернамбуко ще бъде място на 5 от футболните двубои от груповата фаза и на 1 от осмина финалите от Световното първенство по футбол.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин