Резиденция Врана отвори врати за посещения - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Резиденция Врана отвори врати за посещения
Автор: Албена Пехливанова

Паркът на резиденция „Врана“ в София отвори врати за посещения от 8 юни 2013 г., като през първия месец входът ще е безплатен. Това се случва по-малко от месец след като бяха открити подземията на църквата Света София - също безплатно през първия месец.

Хиляди хора посетиха парка още първия уикенд. Зелените площи се простират на площ от 968 декара, като посетителите имат достъп до 350 декара.

Освен с красивите си градини, паркът може да се похвали и с интересен животински и растителен свят. В района живеят 3 семейства язовци, сънливци, дива котка, 5 лисици и над 120 вида птици. През зимата е забелязана и сърна. Закупени са фотокапани и снимките на дивите животни ще бъдат показвани на децата.

В бъдеще ще се организира и наблюдение на птици с бинокли. Растителните видове са над 800. Някои от тях са донесени чак от Северна Америка и Австралия. Столетните дървета са десетки.
Очаква се от юли да бъдат въведени билети за посетителите, като цената им още не е обявена.
Паркът “Врана“ беше дарен от Симеон Сакскобургготски на Столична община през 2001 г. Волята му беше паркът да се отвори за посещения на жители и гости на столицата.

Полезна информация: Паркът е отворен за посещения само в събота и неделя от 10 до 16 часа, като влизането става с екскурзовод на групи на всеки кръгъл час. До резиденция Врана можете да стигнете с автобуси 1 и 3.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Silvi Milenova, 11.06.2013 | 14:20
Добре,че сте поместили и полезна информация за транспорта и работното време ;)
Denica Mileva , 11.06.2013 | 11:19
много интересни животинки има там
Kremena Peteva , 11.06.2013 | 10:21
радвам се че са отворили врати
Абонирайте се за нашия бюлетин