Рим ще има нов плаж това лято! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Рим ще има нов плаж това лято!
Автор: Peika.bg
Рим ще има нов плаж това лято!
Снимка: Nicola/Flcickr

Местните жители и туристите, които искат да избягат от летните горещини в Рим през 2018 година, може да имат късмет, тъй като се очаква на брега на река Тибър да бъде създаден изкуственият плаж.

Вдъхновението за тази идея има от утвърдения френски проект "Париж плаж", който изгражда временни плажове по протежението на река Сена. Това обяви кметът на Рим - Вирджиния Раджи. Проектът ще обхване площ от 10 000 квадратни метра около бреговете на Тибър, които ще бъдат посипани с пясък.

Плажът ще бъде разположен близо до Понте Маркони, както и до основните атракции на града. Той ще включва и зони за отдих. 

Като се има предвид, че плуването в фонтаните на града бе забранено миналото лято, като действието доведе до глоба до 240 евро, изкуственият плаж може да се окаже популярен място за охлаждането време на жегите.

Покрай бреговете на Тибър не се движат автомобили, така че спокойствието на плажуващите ще бъде осигурено. През 2005 г. там бе инсталиран експериментален временен плаж и плувен басейн, които бяха много радушно приети от посетителите.

Кметът на Рим заяви, че иска да превърне река Тибър и района около него в по-популярно място, което също да е част от забележителностите на града!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин