Рози и Иво – пътешественици, които разказват истории - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Рози и Иво – пътешественици, които разказват истории
Автор: Мария Ангелова
Рози и Иво – пътешественици, които разказват истории
Снимка: Storytelling Travellers

Ще харесате Рози и Иво веднага – усмихнати са, обичат се, обичат пътешествията и са се заели да събират пътуващите хора веднъж месечно. Какво повече му трябва на човек, за да се вдъхнови и да започне да разглежда самолетни билети? Да, един блог с истории за шарени дестинации по целия свят, който да ви накара да се чувствате все едно сте там, и малко полезни съвети.

Кои са Рози и Иво? Ние сме запалени пътешественици и влюбени от повече от година, през която обиколихме 9 страни, като не броим приключенията ни из България, а преди да се запознаем сме били в 44 чуждестранни дестинации. По отделно пътуваме от деца, както и сме живяли за известно време в САЩ, Франция, Испания. С цел да вдъхновим повече хора да пътуват и опознават света от началото на годината започнахме да споделяме интересна и полезна информация от нашите приключенията в блог - Storytelling Travellers, както и да събираме пътешественици всеки месец на нетуъркинг сбирки в София - Globalize Bulgaria.

Техните пътувания в цифри: 44 страни, 5 континента, стотици градове и хиляди нови приятели от цял свят.

39402

Място, на което бихте се връщали отново и отново, е... Убуд, Бали – защото това място е магическо! С пристигането те лъхва миризма на цветя и свещи, хората са топли и усмихнати, улиците са шарени, изпълнени с мистични храмове и палави маймуни. Трудно е да се опише, трябва да се изживее! Убуд определено оставя следа в съзнанието ти на много специално място. А да не забравяме, че е и прекрасна отправна точка да разгледаш целия остров и се намира недалеч и от любимите плажове на островите Гили.

39391

Първото, което правите, когато пристигнете на ново място, е... Да хвърлим раниците, да отворим картата и да започнем да изследваме красотите на мястото. Обичайно сме подготвени само за нещата, които най-много искаме да видим и изпитаме и задължително винаги си оставяме място да бъдем приятно изненадани от непознатото и да сменим плановете в действие.

Никога не тръгвате на път без... Паспорт и един без друг.

39399

На чужденец, който никога не е идвал в България, бихте препоръчали да не пропуска...

Романтиката на античния Пловдив и Велико Търново, китните Мелник и Трявна, изгрева на нос Емине и залеза на Белоградчишките скали.

39396

Най-абсурдната ви случка на път беше, когато... Попаднахме в блокада на пътя в Боливия, всички пътища към Ла Пас бяха барикадирани и протестиращите замеряха с камъни всички превозни средства, които се опитваха да преминат. След часове чакане и опити да намерим транспорт един местен младеж с 25-годишна Тойота се съгласи да ни закара. Преди да тръгнем през блокадата, минахме през магазина за зеленчуци на негови роднини и взехме десетина дървени палети, които старателно завързахме около цялата кола, включително и предния прозорец. С този импровизиран бронетранспортьор успяхме да вземем разстоянието до Ла Пас от около 15 километра за няколко часа, криволичейки по малки черни пътища, избягвайки камъните, които хвърчаха отсякъде по колата ни.

Пътувате толкова много, защото... Пътуването за нас е начин да преоткрием света и да израснем като личности. Излизането ти от комфортната зона и срещата с дивата природа или с чужда култура не може да се сравни с никое друго изживяване.

39395

Бихте се отказали от пътуването само заради... Липса на нормално физическо състояние.

Наскоро бяхте в... Мароко, което ни изненада много приятно! Беше цветно и шеметно! Разходихме се в Маракеш и околностите му, направихме 3-дневно пътуване през планините и каньоните на Атлас, возихме се на камили и спахме под звездите в Сахара. За десерт отидохме до океана в малкото китно градче Есауира.

Все не ви остава време... Да се наспим!

39389

Пътуващите българи трябва повече да... споделят опита от пътешествията си и вдъхновяват околните!

Пътуващите българи трябва по-малко да... залагат на по-сигурни и близки дестинации и да се плашат да се отправят към далечни, по-некомерсиални и непознати места.

39394

Пейката с най-красивата гледка на света се намира... пред Боробудур – най-големия будистки храм, който се намира на остров Ява в Индонезия. Седейки на тази пейка, се пренасяш векове назад във времето, но някак оставайки в настоящето, където над 500 статуи на Буда от храма се взират в теб обляни от слънчевата светлина.

*

Пътешествията на Рози и Иво можете да следите в блога им StoryTelling Travellers тук. А ако искате да се срещнете с други пътешественици или да споделите опита си от пътешествията по света, следете месечните срещи Globalize Bulgaria тук - за актуалните дати и теми ще ви информираме и в Peika.bg.

39397

39392

39393

39401

39398

39400

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин