Русе в обектива на 33 русенци - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Русе в обектива на 33 русенци

Фотоконкурс събира 82 фотографии от 33 автори, за да открие духа на Русе. Гласувайте за любимата си!

Едно от най-вдъхновяващите предизвикателства, които можете да отправите към човек, е да го накарате да заснеме красив кадър в родния си град. Ще обикаля дни на ред, ше прикляка, ще чака подходяща светлина, за да запечата в крайна сметка не това, което вижда, а това, което чувства.

Точно такова предизвикателство отправят към русенци Дружеството на журналистите в Русе към СБЖ, ОП „Русе арт“, Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ и Кафе - библиотека ВН. В продължение на два месеца – от май до юли, професионалисти и любители фотографи изпращаха своите най-добри снимки от Малката Виена под надслов "Запази духа на Русе".

На 1 септември във BH кафе-библиотека се откри изложба на номинираните снимки от фотоконкурса - 80 фотографии от 33 автори. Изложбата може да бъде видяна във BH кафе-библиотека на улица „Добруджа“ № 4 от 1 до 30 септември 2014 г.

Най-добрите снимки ще бъдат наградени, а победителите ще бъдат определени чрез гласуване. Няколко от участващите в конкурса снимки можете да видите в галерията ни. Можете да разгледате всички снимки и да гласувате за любимата си тук.

Фотосите бяха номинирани от жури с председател българския актьор и фотограф Симеон Лютаков и членове Диана Ковачева от Клуб на дейците на културата, Даниела Бюрова от ОП "Русе арт" и Габриела Стефанова от Дружество на журналистите. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин