Събития през ноември, които не са за изпускане - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития през ноември, които не са за изпускане
Автор: Peika.bg
Събития през ноември, които не са за изпускане
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нашите любими събития през ноември. За повече информация последвайте линковете. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ

So Independent - филмов фестивал + ВИРТУАЛНО КИНО

до 6 ноември

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб, който ще бъде разположен в зала Мати’Д и може да се посещава безплатно на 27, 28 и 30 октомври от 18.00 до 22.00 ч. Подробности за тазгодишното издание на So Independent Film Fest. Вижте селекцията от нашите любими 7 филма, които да гледате на тазгодишното издание на фестивала.

*

София фюжън фест

4-6 ноември, Sofia Live Club

На 4 ноември (петък) на сцената на Sofia Live Club ще се качат So Called Crew, Paraplanner, Pendara Ethno Project и Foltin. На 5 ноември (събота) във фестивала участват Miroslav Ivanov Band, Ya Ya Royanov – la Migra, Clavexperience Trio, Naked и Nadishana – Gorelik Duo. Вижте повече за програмата и изпълнителите на София Фюжън Фест. 

*

Концерт на Остава

18 ноември, студио Орфей

Малко преди 25-тата годишнина на групата, на бял свят ще се появи двойния албум  „The Best of Ostava“, който момчетата ще представят официално с голям концерт в Студио Орфей на 18-ти ноември от 20 ч. Албумът, който събира най-доброто от дългогодишното творчество на Остава е записан по време на два от акустичните им концерти в Sofia Live Club и Bee Bop Café Пловдив. Повече за концерта на Остава.

*

DiVino.Taste - форум на българското вино

20-22 ноември, София

DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с богата програма от майсторски класове, семинари, лекции, дегустации и презентации на качествените български вина. Тук се осъществява комуникация и директен контакт между българските винопроизводители от една страна и ресторантьори, дистрибутори и крайни клиенти от друга. DiVino.Taste е мястото за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти. Повече за тазгодишното издание на DiVino.Taste.

*

Младежки театър

ноември

Разгледайте програма за ноември на Младежкия театър и си изберете представление за възрастни или за деца. 

*

Терминал 1 - програма за месеца

ноември

Някои от силните акценти за месеца са лайв на Ъспурт (5 ноември), концерт на Smallman (17 ноември). Вижте всички предстоящи концерти в Терминал 1.

*

Ruin and Rose - ски филм от Аляска и Бузлуджа до пустините на Намибия

21 ноември, НДК

Бузлуджа, пустини, високи планини и фрийрайд – всичко това в най-новата американска ски продукция “Ruin and Rose”. Филмът ще можете да гледате на 21.11.2016 от 20 ч. в Зала 3, НДК. Следете за подробности за филма.

*

Ромео и Жулиета - балетен спектакъл на Московски сити балет

24 ноември, Зала 1 на НДК

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”. Прочетете повече за представлението "Ромео и Жулиета".

*

Дни на предизвикателствата

11-13 ноември, Аула „Максима“ на УАСГ

Световният шампион по байк ендуро Жером Клеменц и популярните катерачи Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще са гости на Дни на предизвикателствата 2016. Наситена уикенд програма и активности сред природата очакват любителите на най-големия фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология. За първи път в 12-годишната си история „Дните“ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя - за всички, живущи и извън столицата, които желаят да се включат в целодневните му активности. Предвидени са разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции. 

*

DiVino.Taste - форум на българското вино

18-20 ноември

И тази година, за шестото си издание, DiVino.Taste предлага богата съпъстваща програма. Освен изложбената част, по време на най-големия форум на българското вино ще се проведат разнообразни лекции и майсторски класове. Предвидени са, както теми за начинаещите и по-любителски настроените, така и за утвърдените винени познавачи, които търсят по-задълбочен поглед към света на виното. Програмата на DiVino.Taste 2016 в събота, 19 ноември започва с Училище по дегустация. Вижте пълната програма на тазгодишното издание на DiVino Taste. 

*

Възрожденски разкази - спектакъл на ансамбъл Чинари

28 ноември, Зала 1 на НДК

Най-новият, въздействащ и вдъхновяващ спектакъл на Ансамбъл “Чинари” - “Възрожденски разкази” ще бъде представен премиерно на 28 ноември в зала 1 на НДК. Пълният състав на “Чинари” заедно с точно 60 музиканти на сцената – в това число група “Etnotix”, трио “Булгарина”, мъжки квартет “Българи”, както и специалното участие на “Софийски духов оркестър” с диригент Юли Дамянов, ще поднесат на публиката поредното фолклорно бижу със запазената марка “Чинари”. Повече за спектакъла.

*

Немски коледен базар

18 ноември - 20 декември

Автентичен немски вурст, плодово греяно вино и множество красиви дървени играчки и сувенири. Не, не сте се телепортирали в Германия, всичко това се случва в София вече три години, Немски коледен базар ще има и през 2016 г., а откриването е на 18 ноември 2016 г. Повече за Немския коледен базар в София.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ ПРЕЗ НОЕМВРИ

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

Немски коледен базар

26 ноември - 20 декември, пред Общината

За поредна година няколко дървени къщички ще създадат коледна атмосфера в център на Пловдив - греяно вино, сладкиши, подаръци, ателиета и музика. Следете за актуална информация за Немския коледен базар в Пловдив.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА ПРЕЗ НОЕМВРИ

Ромео и Жулиета - балетен спектакъл на Московски сити балет

26 ноември, Дворец на културата и спорта

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”. Прочетете повече за представлението "Ромео и Жулиета".

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС ПРЕЗ НОЕМВРИ

Ромео и Жулиета - балетен спектакъл на Московски сити балет

27 ноември, Държавна опера

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”. Прочетете повече за представлението "Ромео и Жулиета".

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА ПРЕЗ НОЕМВРИ

Държавна опера - Стара Загора

ноември

Разгледайте месечната програма на Държавната опера в Стара Загора.

*

Държавен куклен театър Стара Загора

ноември

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

СЪБИТИЯ В САМОКОВ ПРЕЗ НОЕМВРИ

Национален фолклорен фестивал "Нашенско хоро"

12 ноември

Специални гости на фестивала тази година са Валя Балканска и Петър Янев. В него ще могат да вземат участие всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и хора. Независимо дали сте малка или голяма школа, напреднали или начинаещи, ние ще се радваме да се включите и да покажете вашия труд! Подробности за фестивала Нашенско хоро.

*

СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД ПРЕЗ НОЕМВРИ

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

3-20 ноември, арт салона на Радио Благоевград

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в арт салона на Радио БлагоевградКолекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН ПРЕЗ НОЕМВРИ

Есенен салон - изложба в галерия Серякова къща

до 12 ноември

По традиция, в навечерието на Петковден, празник на град Троян, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон. Тази година, в него отново ще могат да се видят най-новите творби на Троянските художници, но също и 19 графични рисунки на художника и краевед Петър Хаджиев. Рисунките наречени „Истории за къщи, хора и събития” са правени през 40 – 50-те години на ХХ век вероятно по спомени и описания на възрастни троянци. Те бяха рамкирани и върнати към нов живот от Музея на занаятите и се превърнаха в една стилна мобилна изложба с голямо познавателно значение за историята на град Троян. Подробности за Есенния салон.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО ПРЕЗ НОЕМВРИ

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В БАНСКО ПРЕЗ НОЕМВРИ

Банско филм фест - вход свободен

23-27 ноември

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2016. 117 премиерни филма от 30 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др. Следете новини за Банско Филм фест.

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин