Събития за деца около Великден (9-14 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца около Великден (9-14 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца около Великден (9-14 април)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Акценти от няколко интересни събития за деца, които можете да посетите по великденските празници. Вижте и препоръчаните събития за уикенда (версия за възрастни). Не откривате вдъхновение? Разгледайте рубриката ни Уикенд със стоитици идеи за интересни дестинации за почивните дни!

 

Пролетна ваканция в Арт-къща Куклите

2-9 април, София

Пролетната ваканция може да бъде творческа за децата ви в арт-къща Куклите в София. Те сами ще изработят кукли и ще научат интересни факти за историята им. Вижте пълната програма на пролетната ваканция в арт-къща Куклите.

*

Пролет в музея - специална програма за деца

6-9 април, София

Политехнически музей, Природонаучен музей и Софийска градска художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират пролетно училище в периода от 6 до 9 април, по време на пролетната ваканция. Със специално разработена програма трите локации в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години. Научете повече за инициативата Пролет в музея.

*

Детски празник в село Мандрица

11 април, Мандрица

Различни творчески ателиета, пускане на хвърчила, песни, подаръци и награди ще има на площада на село Мандрица по време на поредния детски празник за Великден. Вижте още за празника в Мандрица.

*

Великденски мотиви - изложба с великденска украса от БългарияЧехия и Словакия

3 април - 3 май, Пловдив

В Балабановата къща в Стария град ще бъде организирана изложба с великденска украса от БългарияЧехия и Словакия на тема: „Великденски мотиви“. Ще бъдат представени великденски картички, някои типични за великденската трапеза кулинарни изделия и рисувани яйца. Научете повече за изложбата Великденски мотиви.

*

И ние бяхме деца - изложба в къща-музей Никола Вапцаров

до 20 април, София

На 20 март от 16.00 часа в къща музей „Никола Вапцаров“, ул. „Ангел Кънчев“ № 37, ет. 4 Националният литературен музей и Исторически музей – Попово откриват съвместна изложба „И ние бяхме деца“. Изложбата представя играчки и детски фотографии от първата половина на 20-ти век, които ни връщат във времето, когато Дора Габе, Цанко Церковски, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стубел, Асен Разцветников написват чудесните си стихове за деца. Изложбата може да бъде посетена във всеки работен ден до 20 април 2015 г. от 10 до 17 часа като всеки път сюрпризите за децата ще бъдат различни срещу скромната сума от 2 лева. Повече за изложбата "И ние бяхаме деца".

*

Търсене на великденски яйца в Екомузей в Русе

2-12 април, Русе

Включете се в голямото търсене на великденски яйца в Екомузей с аквариум в Русе. Поискайте указания и гатанки Подробности за търсенето на яйца в Екомузей.

*

Открий какво умееш - музеен детски кът

до 26 април, София

От 22 март до 26 април 2015 г. посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово. Малките посетители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци... Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки. Повече за музейния кът "Открий какво умееш".

*

Куклен театър в Нов театър НДК

12 април, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Косе Босе". Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Пловдив

9 април, Пловдив

Този четвъртък в пловдивски куклен театър ще се играе постановката "Великденско вино". Вижте пълната програма за март на пловдивския куклен театър.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

11 април, София

Гледайте с децата си историята от романа на Михаел Енде "Момо" през погледа на актьорите от Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

Великден в музея - Търговище

10-15 април, Търговище

Регионален исторически музей – Търговище съобщава, че във връзка с предстоящите Великденски празнични и  почивни дни, на 10 април – 11 април 2015 г. (петък и събота) и на 13 април 2015 г. (понеделник)  от 9.30 ч. – до 13.00 ч. отворени за посещение ще бъдат Археологическата експозиция с Кралевското златно съкровище и Славейковото училище. Повече за събитието.

*

Ден на отворените врати в Музея на авиацията

12 април, Пловдив

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката – 12 април, Музеят на авиацията обявява Ден на отворени врати. Посетителите ще имат свободен достъп до кабините на самолет МиГ-21 бис, Ан-2 и вертолет Ми-24. В салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъдат представяни филми, свързани с историята на българската авиация и космонавтика.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

***

Вижте всичко от секция Събития по дати, теми и градове!

Вижте идеи къде да отидем уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин