Събития за деца през дългия уикенд (28 февруари - 3 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца през дългия уикенд (28 февруари - 3 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца през дългия уикенд (28 февруари - 3 март)
Снимка: Photl

Къде какво интересно се случва за децата този уикенд - ето ги нашите любими събития. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия

Вижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Семейна събота в музея

28 февруари, София

Традиционната Семейна събота в музея в Политехническия музей през февруари е на тема "Българските открития и изобретения, които с нещо промениха света". Подробности за Семейна събота в музея.

*

Тодоровден и мартеници в Етъра

28 февруари - 3 март, Етъра

На 28 февруари (събота) посетителите на Етъра ще бъдат почерпени с тодоровденски прясно изпечен симиден кравай с хайвер. За Баба Марта на 1 март посетителите в музея ще получат мартеничка за здраве. През целия ден в изложбената ни зала всеки ще може да си изработи автентична мартеница, както и да разгледа изложбата от националния конкурс за мартеници. А на 3 март всеки стотен посетител на Етъра ще получи безплатна годишна абонаментна карта. Подробности за празничните дни в Етъра.

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Куклен театър в Пловдив

Събота и неделя, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играе "Болен здрав носи", а в неделя - "Мързеливата пчеличка". Вижте пълната програма за март на пловдивския куклен театър.

*

Дески кинофестивал

Събота и неделя, Пловдив

Всяка събота и неделя до 15 март ще се прожектират по три детски филма в залите на кино "Лъки - Дом на киното", Пловдив. Вход свободен за деца, за възрастни 4 лв. Вижте програмата на Детския кинофестивал в Пловдив.

*

Кукери в Стара Загора

1 март, Стара Загора

Над 800 атрактивни и щумни кукери от 17 групи от България и чужбина ще изпълнят улиците на Стара Загора на 1 март. Подробности за фестивала на маскарадните игри в Стара Загора.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата

*

Песпонеделник – кукери в Широка лъка

1 март, Широка лъка

Отправете се към приказното родопско село Широка лъка, за да станете свидетели на ежегодния кукерски фестивал, носещ името Песпонеделник. Провежда се в неделя въпреки наименованието си. Подробности за Песпонеделник.

*

Вход свободен в музеите за 3 март

Много от музеите в страната обявяват вход свободен на 3 март - Националният исторически музей, Националният военноисторически музей, Музеят на авиацията в Пловдив, Военноморският музей във Варна, Регионалният исторически музей в Търговище и др. Позвънете във вашия музей, за да разберете какво се случва в него на Националния празник.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин