Събития за деца този уикенд (10-12 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (10-12 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (10-12 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Творчески работилнички в Boom Art Color Factory

до 31 юли, Пловдив

Интересни, забавни и увлекателни занимания до края на юли, в които децата ще се учат на рисуване, проектиране, креативност, много видове приложни занимания и занаяти като шиене, плетене, дърводелие, стъклопис дори и сладкарство. В сърцето на арт квартал Капана в Пловдив всяко дете ще може да изобрети и направи нещо със собствените си ръце и въображение. 8, 9 и 10 юли (сряда, четвъртък, петък) "Фингър пъпетс от филц " или кукли за пръстчета. Времето е предвидено за проектиране на 5 броя куклички за пръсти, кроене и рязане и изпълнение - шиене. Повече за творческите работилнички в Boom Art Color Factory.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Велопоход до манастир Свети Иван Пусти

11 юли, край Враца

Дирекция на ПП „Врачански Балкан” организира велоизлет до скалния манастир „Иван Пусти”. Маршрутът преминава през кв. Бистрец, продължава по земен път през вилната зона и достига до подножието на манастира. Водач на групата ще бъде Александър Александров от Велоклуб „Скала”. Преходът ще бъде с продължителност около 4 часа и е подходящ за любители колоездачи - възрастни и деца над 10 г. (с придружител). Изискване към участниците е да носят предпазни каски, светлоотразителни жилетки, резервна гума, храна и вода за деня. Подробности за прехода ще откриете тук.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин