Събития за деца този уикенд (11-13 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (11-13 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (11-13 декември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и театрални постановки, концерти, арт ателиета за подаръци и празнично настроение. 

Немски коледен базар в София.

Коледен базар в SOHO - София.

Немски коледен базар в Пловдив.

Коледен базар във Велико Търново.

Вижте и списък кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Празничен открит урок по добри обноски за деца

13 декември, София

Специален празничен урок по добри обноски! На него Невена Басарова-Дичева ще ви разкаже как децата по света празнуват Коледа, как да изберем най-хубавият подарък, защо е важно да бъдем добри и още много интересни неща, а актрисата Зизи ще забавлява децата с игри на добри обноски. В книжен център "Гринуич", бул. "Витоша"37. Повече за празничния открит урок по добри обноски за деца.

*

Кой открадна чипса - детски танцов спектакъл

13 и 14 декември, София

Ще разкриете ли танцовата криминална загадка? Заповядайте на пъстрия детски танцов спектакъл на Петър Илиев "Кой открадна чипса?" на 13 и 14 декември 2015 г. в Националния музикален театър "Стефан Македонски" - София. Забавно шоу, което провокира детското въображение и разбужда разузнавача у малки и големи. Една необикновена, забавна и поучителна история, случила се с децата в едно иначе обикновено училище. Повече за спектакъла.

*

Коледен магичен спектакъл

13 декември, София

релищен магичен спектакъл на Ивокс Меджик и неговите приятели най - добрите илюзионисти в България. Едно шоу за цялото семейство! Мощен микс от най-дръзките и удивителни номера изпълнявани някога на сцената. Нон-стоп шоу изпълнено с вълнуваща и изискана магия в безпрецедентни размери, съпроводено от танцьори в модерни костюми, светлинни ефекти и здрав саунд. Повече за Коледен магичен спектакъл.

*

Арт работилница за деца в културен център BH 

12 декември, Русе

Арт работилници за деца, включващи различни техники на рисуване - (за деца на 9-13 г., само с предварително записване на телефон 0886 97 64 64) (и на 19 декември също). Музика на живо в петък, срещи с вдъхновяващи личности, фотография - програмата за декември на културен клуб ВН Русе е повече от интересна. Вижте програмата на културен клуб ВН.

*

Интерактивен урок Историята оживява в Бялата къща

В културен център „Бялата къща” заедно с децата ще събудим миналото на България, за да чуем посланията му. Докато се забавляват, ще разкрием ползата от историята. Възрастова група: от І до VІІ клас. Уроците ще се провеждат в периода 07.12.2015 г. – 29.12.2015 г. от 9:00 до 17:00 часа (понеделник – събота). Повече за интерактивния уорк по история.

*

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

*

Куклен театър в Младежки театър

12 и 13 декември, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играят "Пинокио" и "Трите феи" (събота) и "Карлсон, който живее на покрива" (неделя). Вижте още от програмата на програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в пловдивския куклен театър

12 и 13 декември, Пловдив

Този уикенд в Държавния куклен театър Пловдив можете да гледате "Бяла приказка" (събота) и "Дядо Коледа, къде си?" (неделя). Вижте и цялата програма за месеца на Кукления театър в Пловдив. 

*

Куклен театър в Стара Загора

13 декември, Стара Загора

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте "Коледна елха" със специален гост Дядо Коледа. Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин