Събития за деца този уикенд (11-13 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (11-13 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (11-13 септември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Фестивал на киселото мляко

10-13 септември, с. Момчиловци, Родопите

Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат тема на фестивала на киселото мляко – един уникален български продукт, който и според съвременната наука, и според отколешните традиции е извор на здраве и дълголетие. Магията на планината ще оживее във Фестивала на киселото мляко в родопското село Момчиловци. Ще има дегустации, срещи с билкари, гъбари, музика и детска програма. Повече за фестивала на киселото мляко в село Момчиловци.

*

Детски панаир - вход свободен

12-13 септември - Стара Загора

Това е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Всички желаещи деца могат да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи. Вижте още за Детски панаир и подробна програма на детски панаир в Стара Загора.

*

Биоприключение - приключенска занималня за деца

12 септември, София

Тема на уикенда на приключенската занималня е "Плодове и зеленчуци". Децата ще се потопят в света на изследователите на природата, ще разберат защо е важно да ядем плодове и зеленчуци, ще научат интересни факти за витамините, ще играят... В Западен парк. Още за приключенската занималня.

*

Чук и Пук - куклен театър

13 септември, Стара Загора

Образователен спектакъл на тема “хигиена на зъбките”. Двама лоши злосторници – Чук и Пук, за които чупенето, къртенето и развалянето на здравите зъбки е забавление. Повече за представлението в Кукления театър на Стара Загора.

*

BoomArt Color Factory - работилнички за деца

5-27 септември, Пловдив

Септемврийската програма на Boomart Color factory в пловдивския творчески квартал Капана е изпълнена с много цветни и забавни събития за децата. През целия месец във фабриката ще се твори на пълни обороти - всеки уикенд има собствена тематика, почасови занимания за децата има и през седмицата. В седмицата на Нощта на музеите и галериите от 11.09 до 13.09 уикенда е за аксесоари. Всяко дете ще може да си изработи красиви и забавни аксесоари – ключодържател, обеци, колие за момичетата и др. Вижте повече за програмата на детските работилнички в BoomArt Color Factory.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин