Събития за деца този уикенд (15-17 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (15-17 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Събития за деца този уикенд (15-17 януари)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

СОФИЯ

Куклен театър в Младежки театър

23 и 24 януари

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. В събота 

11:00 ч. Голяма зала - Пинокио 
14:00 ч. Камерна зала - Приказка за Рицаря без Кон 

В неделя:
11:00 ч. Голяма зала - Карлсон, който живее на покрива

19:00 Голяма зала -Трите феи. Вижте още от програмата на програмата на Младежкия театър.

*

Горска приказка за тролове и феи

23 януари, 11:00

Интерактивен театрален спектакъл за деца, родители, учители и... други. На сцената на Червената къща артисти и деца заедно разказват приказка за страха от непознатото, което крие външния свят, за освобождаването от него и радостта от пътуването и откривателството. В разказа им помагат една кукла (Муминтрол, вдъхновен от творбите на Туве Янсон) и едно копче. Спектакълът е изграден от изразните средства на театър на маската, куклен театър, танц и ритъмлаборатория и дава възможност на децата да опитат различни перкусионни инструменти, да играят с маска и измислят персонаж, да създадат импровизирана кукла и танц. Публиката от родители, учители и... други е поставена в динамична ситуация да наблюдава и съпреживява събитията на сюжетната линия и взаимодействието им със събитията, които се случват с техните деца, реакциите и промените, предизвикани в тях. Времетраене: 60 мин. Вход: 8 лв. за деца, 5 лв. за възрастни. Вижте още от програмата на Червената къща.

*

Детско утро в кино G8

Събота и неделя

Всяка събота и неделя кино G8 Cinema има прожекции с филми за най-малките. Следете програмата на кино G8.

ПЛОВДИВ

Куклен театър в Държавния куклен театър

23 и 24 януари

Тази събота гледайте в пловдивския куклен театър "Патето Жълтурко" (събота) и "Голямото пътешествие на малкото крокодилче". Вижте още от месечната програма на Пловдивския куклен театър.

РУСЕ

Арт работилница за деца в културен център BH - ВХОД СВОБОДЕН

23 януари, 14 часа

Поредица арт работилници за деца, включващи различни техники на рисуване - (за деца на 9-13 г., само с предварително записване на телефон 0886 97 64 64), организирани от културен център ВН съвместно с Художествена галерия – Русе. Вижте програмата на културен клуб ВН.

ГАБРОВО/ ЕТЪРА

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

СТАРА ЗАГОРА

Куклен театър в Стара Загора

23 и 24 януари

Тази събота в Старозагорския куклен театър гледайте „Клоунът и неговите деца" (11 часа) - постановка на Сфумато, а в неделя - "Задави се Меца" (11 часа). Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин