Събития за деца този уикенд (21-23 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (21-23 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Събития за деца този уикенд (21-23 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Детски панаир

22-23 август, Бургас

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). На 22 и 23 август панаирът пристига в Бургас. Вход свободен. Вижте още информация и датите за детски панаир в други градове в страната.

*

World Folk - световен шампионат по фолклор

до 30 август, Несебър, Слънчев бряг, Бургас, Обзор и Свети Влас

Срещнете децата си с цветен фолклор от ця свят по време на Световния шампионат по фолклор World Folk 2015 ще се проведе от 20 до 30 август в Несебър, Слънчев бряг, Бургас, Обзор и Свети Влас. За този уикенд датите са 21 август - Свети Влас, 22 август - Обзор, 23 август - Бургас. Юбилейното издание на събитието събира повече от 100 фолклорни групи от 20 държави в целия свят – България, Грузия, Малайзия, Русия, Хърватска, иран, Босна и Херцеговина, Корея, Латвия, Перу, Румъния, Китай, Ирландия, Монголия, Индонезия, Молдова, Италия, САЩ, Полша и др. Освен конкурсните концерти, програмата включва съпътстващи събития като дефиле, фотоизложба, работни срещи и др. Повече за шампионата Wolrd Folk.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

В ЧУЖБИНА

Годишнина от поставянето на Малката Русалка

23 август, КопенхагенДания

Статуята на Малката русалка е поставена в Копенхаген е поставена на 23 август 1913 г. Оттогава всяка година стотици хора се събират, за да отпразнуват рождения й ден. Прочетете още за годишнината.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин