Събития за деца този уикенд (22-24 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (22-24 април)
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (22-24 април)

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Ц Я Л А  Б Ъ Л Г А Р И Я

Пусни книга на свобода в Световния ден на книгата

23 април

За трета поредна година много градове в страната ще отбележат по оригинален начин Световния ден на книгата и авторското право - 23 април. Чрез инициативата “Пусни книга на свобода за Деня на книгата” в обществените пространства ще бъдат “освободени” възможно най-голям брой книги. Всеки може да се включи в инициативата “Пусни книга на свобода за Деня на книгата”, като регистрира свои книги тук, залепи върху тях етикет с уникалния идентификационен номер, който те ще получат на сайта, и на 23 април ги остави на подходящи обществени места или официални буккросинг зони. Повече за инициативата.

20-26 април, София, библиотеката на НБУ 

Библиотеката на Нов български университет пуска „на свобода“ 100 книги. Всеки може да се включи като донесе свои книги на бюро „Заемна служба“. Те ще получат идентификационен номер и ще бъдат разположени в буккросинг зоната на първи етаж. Заетите книги се регистрират от буккросърите в сайта, а след прочитане се „освобождават“ за пътешествие в някоя от буккросинг зоните. Повече за събитието.

СОФИЯ

Семейна събота в музея

23 април, Национален политехнически музей

Темата на месец април: За телата и топлината с водещ Галя Русева, физик. Ще поговорим за топло и студено; за твърдо, течно и газообразно; за това какво се случва с телата при нагряване и как се предава топлината. Всичко това и още много – не само с думи, а преди всичко с впечатляващи демонстрации. Ще вършим работа, за да получим топлина, но ще накараме и топлината да върши работа. Повече за събитието.

*

Куклена неделя в арт-къща Куклите

24 април, от 10.00 до 12.00 ч., Арт къща Куклите

Куклената неделя включва 
. Куклено-музикален спектакъл „Приказките на Бояна” 
. Изработка на сувенир/кукла в Творилницата
. Разглеждане на играчките в музея на куклите

Бояна Желязкова е млада цигуларка. От 3 години играе свои постановки, в които включва изпълнения на цигулка, кукли, танц и др. Умее да създава непосредствен контакт с децата и печели вниманието им като се отдава на сто процента в играта. Куклите, които изработваме в Творилницата са герои от приказката на Бояна. Музеят на Арт-Къща „Куклите” е пълен със съкровища. С децата ще ги открием... Повече за куклената неделя. 

*

Куклен театър в Младежки театър

23-24 април, Младежки театър

23 събота     
11:00 Голяма зала - Спящата красавица

24 неделя     
11:00 Голяма зала - Приказка за Рицаря без Кон

18:00 Голяма зала - Трите феи... Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

В Е Л И К О  Т Ъ Р Н О В О

Книги за смет

24 април, Mall Veliko Tarnovo, 10-13 часа

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда с четенето, ще се случи за четвърта поредна година. Най-успешната инициатива, обединяваща четенето и отговорното отношение към околната среда, ще бъде този уикенд във Велико Търново и Плевен. Подробности за кампанията Книги за смет.

*

С Е В Л И Е В О

Семе българско - национален фестивал

23-24 април, парк Казармите

Третият национален фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 23 и 24 април в парк „Казармите“ (Севлиево), отново ще събере над 100 български изложители и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био производството, разсадници, овощници, билкарии, цветари, местни производители, земеделски кооперации, билкопроизводители, лозаропроизводители, винопроизводители,  мелници, хлебопроизводители и други.  Плюс музика, селски мол, игри за деца, конкурси и още. Вижте пълната програма на Семе българско 2016. 

*

П Л Е В Е Н

Книги за смет

23 април, пред Драматичния театър, 10-13 часа

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда с четенето, ще се случи за четвърта поредна година. Най-успешната инициатива, обединяваща четенето и отговорното отношение към околната среда, ще бъде този уикенд във Велико Търново и Плевен. Подробности за кампанията Книги за смет.

*

Р У С Е

Световен ден на книгата в Русе

23 април, културен център BH

По повод Световния ден на книгата ще има целодневна програма в културен център BH, посветена на книгите и буккросинг инициативата. Поканени са родители и деца при нас още в 11 ч., когато ще започне дентя с работилница по творческо писане за деца в ученическа възраст, в която специални гости ще бъдат младите и талантливи деца от Клуб по творческо писане "Фантазия" към Фондация "Бистра и Галина". Необходими са ви само творческо настроение и химикал. От 19 ч. донесете книга, която да “пуснете” в нашия свободен книжен базар. Условието е да опаковате книгата така, чe да не се разбира коя е и да сложите кратко описание какво чувство е оставила тази книга у вас. Целта е да си тръгнем с книга, която сме избрали не по корицата, а по описанието и преживяването, което тя дава. Повече за събитието.

ПЛОВДИВ

Куклен театър в Държавния куклен театър

23 и 24 април

Този уикенд гледайте в пловдивския куклен театър "Снежанка и седемте джуджета" (събота, 10:30 часа) и "Малкият Мук" (неделя, 10:30 часа.). Вижте още от месечната програма на Пловдивския куклен театър.

*

К А У З И

Колело за смет, за дете велосипед - благотворителна кампания

до 5 юни, цяла България

"Една кампания на работилница за велосипеди 1bike.bg: По време на кампанията хора от цялата страна ни изпращат техните стари, счупени или здрави велосипеди, които не използват. Ние ги събираме, ремонтираме счупените и заедно със социалните служби определяме кой велосипед за кое дете ще е най-подходящ. В първото издание на кампанията през 2015 г. хора и компании дариха 110 велосипеда, като от тях успяхме да отремонтираме и подарим 70 на социално слаби деца от Дряново." Целта за 2016 година е да бъдат събрани и отремонтирани 200 велосипеда. Научи как да дариш велосипед тук.

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин