Събития за деца този уикенд (22-24 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (22-24 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (22-24 май)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Зелени дни - програма за деца

21-24 май, София

Посетете за поредна година фестивала за нов туризъм, чиста храна и здравословен начин на живот - Зелени дни, който се провежда пред паметника на съветската армия. Биопродукти, еко каузи, спортни състезания, театър, концерти, а специално за децата ще има играчки, велосъстезание, карнавал, работилници, театър. Вижте тези и още акценти от програмата на Зелени дни. 

*

Семейна събота в Политехническия музей

23 май, София

Темата ма месец май: "Плочкаджията математик". На помощ за математическия ремонт в банята идва не кой да е, а именно Плочкаджията Математик. Как да си направим математически ремонт в банята? Само квадратни ли могат да бъдат плочките? За да си отговорим на този въпрос, ще почерпим от знанията за мозайки и паркетиране в духа на холандския художник Ешер. Подробности за Семейна събота в музея.

*

Детски панаир в Благоевград

23-24 май, Благоевград

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Вход свободен. Повече за детски панаир в Благоевград. Вижте още информация и датите за детски панаир в други градове в страната.

*

Грозното пате - мюзикъл за деца и възрастни с Поли Генова

24 май, София

Мюзикълът за деца и възрастни „Грозното пате“ по едноименната приказка на великия датски разказвач Ханс Кристиян Андерсен можете да гледате в новия театър на София - Независим театър (бивш Модерен театър).

*

Празник на розата

8 май - 7 юни, Казанлък и околности

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат - чудесно време да заведете децата си на едно необикновено пътешествие. Вижте програмата на Празника на розата 2015.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Куклен театър в Нов театър НДК

23 и 24 май, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Грозното патенце" (събота) и "Косе Босе" (неделя). Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

23 май, София

Вечната история за "Спящата красавица" (събота, 11 часа) и "Трите феи" (събота, 19 часа) на сцената на Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в Пловдив

16 и 17 май, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Момче и вятър", а в неделя - "Грозна приказка". Вижте пълната програма за месеца на пловдивския куклен театър.

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба 

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин