Събития за деца този уикенд (24-26 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (24-26 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (24-26 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).


Детски музей на колела - вход свободен

26 юли, София

Първият за България „Детски музей на колела” е нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, ВарнаСофияПловдив и Плевен. Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. На 26 юли музеят е в София, пред Народния театър. Вижте пълната програма на Детски музей на колела.

*

Творчески работилнички в Boom Art Color Factory

до 31 юли, Пловдив

Интересни, забавни и увлекателни занимания до края на юли, в които децата ще се учат на рисуване, проектиране, креативност, много видове приложни занимания и занаяти като шиене, плетене, дърводелие, стъклопис дори и сладкарство. В сърцето на арт квартал Капана в Пловдив всяко дете ще може да изобрети и направи нещо със собствените си ръце и въображение. 25 и 26 юли ще бъде уикенд за бижута - брошка, ключодържател или обици от филц. Повече за творческите работилнички в Boom Art Color Factory.

*

Панаир на киселото мляко

22-24 юли, Разград

Идеята на фестивала е да популяризира народните традиции, съхранени от местната етнографска група „капанци”, за които се смята, че са най-старото българско население. То е съхранило и най-старата традиция за приготвяне на уникалното по вкус домашно кисело мляко, известно още като капанско кисело мляко. До днес то се прави по древна семейна рецепта, предавана от баба на дъщеря и внучка. В миналото капанците са избирали снахите си по умението им да заквасват киселото мляко. През трите фестивални дни Разград се превръща в една огромна сцена. Улиците и площадите ритмите, багрите и усмивките на млади хора от всички континенти. Научете повече за Празника на киселото мляко в Разград.

*

ЕкоФест Узана

24-26 юли, местност Узана край Габрово

Емблематичният Узана Поляна Фест през 2015 г. ще се проведе в познатия ни формат, но под различно име: ЕкоФест Узана. Фестивалът, както винаги, е безплатен, а програмата е шарена смесица от занимания, концерти и демонстрации, включително и за деца.  Повече за ЕкоФест Узана.

*

Фестивал на боровинките

24-26 юли, хижа Амбарица, над Тетевен

Високо в Троянския Балкан за втора поредна година у нас ще се проведе Фестивалът на боровинките. Китната хижа Амбарица e разположена в един от най-богатите ни масиви с диви боровинки. Това събитие ще бъде уникално по рода си, тъй като ще комбинира разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми, и дискусии. Не на последно място – всеки, който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки. Следете програмата на Фестивал на боровинките.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин