Събития за деца този уикенд (25-27 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (25-27 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (25-27 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какво интересно се случва този уикенд за деца? Вижте любимите ни събития за деца през идните събота и неделя. Проверете и интересните събития този уикенд (версия за възрастни).

Тенис на корт и скално катерене в Декатлон - безплатни уроци

26 и 27 юли, София

Този уикенд (26 и 27 юли) в Декатлон Подуяне ще има безплатни уроци по скално катерене, а в неделя в Декатлон Витоша ще можете да се включите в уроци по тенис на корт. Участието и в двете събития е напълно безплатно, без предварителна регистрация и е подходящо за деца и възрастни. Ще бъдат осигурени екипировка и инструктори, така че желаещите да участват да могат максимално да се насладят на спорта. Научете повече за инициативите на Декатлон.

*

Фестивал на боровинките

25-27 юли, хижа Амбарица, над Троян

Боровинки на корем, музика на живо, кино, хубава храна, хамаци, палатки - не звучи ли това като перфектния фестивал в планината? Научете повече за първия Фестивал на боровинките, който ще се проведе на хижа Амбарица и запознайте децата си с боровинките и планината, предвидени са специални дейности за деца. 

*

Фестивал на пясъчните скулптури

юли-септември, Бургас

Провокирайте въображението на децата си и ги срещнете с любими анимационни герои на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. През 2014 г. ще се проведе най-мащабното издание на фестивала, като Бургас ще се превърне в страна на приказките. Научете още какво можете да видите на Фестивал на пясъчните скулптури 2014.

*

Кино на Витоша - анимационни филми в планината

София, 26 и 27 юли

Кинобаза Витоша, разположена на мястото на бивш пионерски лагер, всяка събота и неделя прожектира детски филми на чист въздух. Вижте програмата на лятно кино Витоша за този уикенд.

*

Детски музей на колела

26 и 27 юли, Пловдив и София

Безплатно лятно училище на колела ще обиколи няколко български града. Този уикенд музеят на колела ще посети Пловдив и София. Научете повече и вижте в кои други градове ще пристигне детският музей на колела.

*

Панаир на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествените занаяти

23-25 юли, Разград

Всяка година в Разград се провежда празник, посветен на киселото мляко и традициите на капанците. Децата ви ще могат да видят как се приготвя млякото, както и да се запознаят с традиции от миналото. Научете повече за Празника на киселото мляко.

*

Медена седянка по еленски

26-27 юли, Елена

Станете част от празника на меда в Елена. Ще има лекции, рецепти, демонстрации, а за децата - игри и прожекции. Още за Медената седянка в Елена.

 

*

Куклен свят - изложба

до 30 септември, София

В Етнографския музей в София можете да разгледате с децата си богата колекция от кукли, изработени от хартия, дърво, слама, порцелан. Повече за изложбата Куклен свят.

*** 

Вижте всички събития в България и по света. Разгледайте и още от категория С деца на път.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин