Събития за деца този уикенд (29-31 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (29-31 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (29-31 май)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. Още сега започват празненствата в чест на Деня на детето, а вижте и любимите ни събития за 1 юни.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

 

ДОМА Арт фест - детски уикенд

30-31 май, София

Рисуване на комикси и настолни скандинавски игри, прожекция на северна анимация във Hip Hip Library/ Atelie и Credo Bonum на 30-ти и 31-ви май. Повече за ДОМА Арт Фест. Подробна програма за детската програма на фестивала тук.

*

Семейна събота в Политехническия музей

30 май, София

Темата този уикенд е "Още за автомобилите и България". Подробности за Семейна събота в музея.

*

Благотворителен арт базар в помощ на Тони

30 май, София

Учениците от 18 СОУ "Уилям Гладстон" организират благотворителен летен концерт за своя съученик Тони, който се нуждае от средства за лечение в чужбина. Освен концерт, ще има и базар. 30 май 2015 г. от 11до 17 часа в училището. Участвайте с творение или покупка. Подробности за базара.

*

Куклена въртележка

30 май - 1 юни, София

Арт-къща "Куклите" организира пъстра въртележка по повод 1 юни - пастел и бодиарт с Иван Яхнаджиев, творилници за деца, безплатно посещение на музея и какво ли още не. Вижте програмата от събота до понеделник тук.

*

Ден на детето в Театър София

31 май, София

На 31 май с детския мюзикъл "Питър Пан" в Театър "София" започва Месец на детето. На 31 май, веднага след  представлението, героите ще се преместят от сцената на театъра във фоайето, за да се снимат със своите почитатели и за да раздават автографи. Ще има и подаръци за децата, както и детски фотограф. Научете повече за Месец на детето и какво още да очаквате в театъра през юни.

*

Детски панаир

30 май, Пирдоп/Златица

През 2015 г. събитието ще се проведе в 7 града в България в периода 23 май – 20 септември. Основната цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в музеи и галерии. Всички желаещи деца могат да се включат абсолютно безплатно в инициативите. В два поредни дни няколко града в България за децата ще има интересни занимания със свободен достъп – арт, ателиета, спорт, игри. Прочетете богатата програма на Детски панаир.

*

Ден на детето в Стария град

31 май, Пловдив

На 31 май., по случай празника на детето, в Стария град ще се проведе Първи детски панаир на занаятите. Ще има интересни и разнообразни събития, програмата започва с празнично шествие от стълбите на Каменица в 10:30 ч. 

*

Празник на розата

8 май - 7 юни, Казанлък и околности

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат - чудесно време да заведете децата си на едно необикновено пътешествие. Вижте програмата на Празника на розата 2015.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Куклен театър в Нов театър НДК

30 и 31 май, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "От кулата" (събота) и "Клоунът и децата му" (неделя). Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

30 и 31 май, София

Вечната история за "Карлсон, който живее на покрива" (събота, 11 часа) и "Трите феи" (неделя, 19 часа) на сцената на Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в Пловдив

30 и 31 май, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Мечо Пух", а в неделя - "На приказки с Тропчо". Вижте пълната програма за месеца на пловдивския куклен театър.

*

Софийска филхармония за деца

31 май, София

Един концерт-спектакъл за Деня на детето “Легенди за водата“ и „Кармен - истории с рози“ - с приказен сюжет, датата е  31 май (неделя), от 19 часа в зала "България", проект на Quarto Quartet (Кварто квартет) и Софийска филхармония. Повече за концерта за Деня на детето.

*

Столичен куклен театър с вход свободен за деца

31 май, София

Специално за Деня на детето 1 юни, на 31 май (неделя) всички представления на Столичния куклен театър ще са безплатни за децата в салона на ул. "Гурко" и в салона на бул. "Янко Сакъзов". Повече за инициативата на Столичен куклен театър.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин