Събития за деца този уикенд (31 юли - 2 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (31 юли - 2 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (31 юли - 2 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Детски музей на колела - вход свободен

2 август, Плевен

Първият за България „Детски музей на колела” е нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, ВарнаСофияПловдив и Плевен. Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. На 26 юли музеят е в парк Кайлъка в Плевен. Вижте пълната програма на Детски музей на колела.

*

Боровинков поход във Врачански Балкан

1-2 август, Врачански Балкан

За шеста поредна година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. Този уикенд можете да се включите в двудневен Боровинков поход с изкачване на най-високия връх във Врачански Балкан - Бегличка могила, посещение на „Локвите”, Врачанската екопътека и водопад ”Боров камък”. Вижте графика на разходките за целия месец.

*

Творилници с пакостници

2 август, София

Вземете участие в иницативата да вдъхнем нов живот на употребявани стъклените бутилки, която ще се проведе в рамките на мултижанровия фестивал от градски тип “София Диша”. На малките 5 кьошета. Вижте и пълната програма на Творилници с пакостници.

*

Творчески работилнички в Boom Art Color Factory

31 юли, Пловдив

Интересни, забавни и увлекателни занимания до края на юли, в които децата ще се учат на рисуване, проектиране, креативност, много видове приложни занимания и занаяти като шиене, плетене, дърводелие, стъклопис дори и сладкарство. В сърцето на арт квартал Капана в Пловдив всяко дете ще може да изобрети и направи нещо със собствените си ръце и въображение - на 29, 30 и 31 юли - аксесоари от филц. Повече за творческите работилнички в Boom Art Color Factory.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин