Събития за деца този уикенд (8-10 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (8-10 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (8-10 май)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Mini ARt fest fo

1-10 май, София

Този независим фестивал има за цел да представи на софийската публика свободни артисти от България и света. Петото издание на фестивала е насочено към „Различните общества”. Събитията са разнообразни (как ви звучи уъркшоп по цирково изкуство, шапкинг - дизайн по шапки, техно лайв сет)... Предвидени са забавления и за децата. Много от събитията са с вход свободен. Вижте програмата на Mini ARt fest fo.

*

Мюзикъл за деца и възрастни "Грозното патенце" в Независим театър 

9-10 май, София

Новата театрална сцена на София събира едни от най-големите имена на театъра в България (научете повече за Независим театър). Постановките можете да гледате от 6 май. В събота и неделя ще се играе мюзикълът за деца и възрастни "Грозното патенце" с Поли Генова, Ненчо Балабанов и цигулката „Амати“ на световноизвестния български цигулар - Васко Василев. Вижте още от програмата на Независим театър София.

*

Книги за смет

9 май, Плевен

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда с четенето, ще се случи за трета поредна година от 26 април до 16 май - включете се заедно с децата си, за да се забавлявате и вършите нещо смислено за природата едновременно. След София и Пловдив през април, „Книги за смет” ще се състои на 9 май в Плевен и на 16 май в Бургас. Организаторите ще дарят книга на всеки в замяна на един килограм пластмасови отпадъци. Подробности за кампанията Книги за смет.

*

Колело за смет, за дете велосипед - кампания

до 1 юни, цяла България

1bike.bg, Drag Bicycles и сдружение МОГА-Дряново стартират кампания, в която от стари велосипеди и части ще сглобят максимално много работещи колелета, които да дарят на деца в неравностойно положение от град Дряново. Всички, които имат стари и непотребни велосипеди или велосипедни части, са поканени да ги дарят. За предпочитане са по-малки велосипеди, но и големи ще свършат работа (децата са на възраст между 8 и 19 години). Старите части от мазето или гаража за вас може да са боклук, но на могат да помогнат за сглобяването на работещ велосипед. Научете повече за това как да дарите колело в кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

*

Куклен театър в Нов театър НДК

9 и 10 май, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Рибарят и златната рибка" (събота) и "Дядо вади ряпа" (неделя - премиера за Нов театър НДК). Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

9 и 10 май, София

Вечните истории за "Пинокио" (събота) и "Карлсон" (неделя), през погледа на актьорите от Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

Храбрият шивач - куклен театър

10 май, Стара Загора

Гледайте спектакъла "Който не работи, не трябва да яде" на 10 май, вижте още от програмата на Държавния куклен театър в Стара Загора.

*

Куклен театър в Пловдив

9 и 10 май, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Педя човек - лакът брада", а в неделя - "Болен здрав носи". Вижте пълната програма за месеца на пловдивския куклен театър.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин