Санта Маргарита – едно от райските кътчета в Лигурия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Санта Маргарита – едно от райските кътчета в Лигурия
Автор: Елена Исаева

Регионът Лигурия се намира в северозападната част на Италия, граничи с Франция на запад, Пиемонт на север, Емилия-Романя на изток и Тоскана на югоизток. Регионът е известен с красивото си крайбрежие, живописни рибарски селища и скалисти планински вериги. Лигурско море, част от Средиземно море, граничи с региона на юг.

Столицата и най-големият град на региона е прекрасната Генуа, която е едно от големите морски пристанища на Италия и е дом на множество исторически и културни забележителности, включително Аквариума в Генуа, Палацо Дукале и къщата на Христофор Колумб.

Санта Маргарита – едно от райските кътчета в Лигурия
Снимка: pixabay.com

Други забележителни градове и градове в Лигурия включват:

Сан Ремо, популярна туристическа дестинация, известна със своите красиви плажове, елегантна архитектура и известен музикален фестивал.

Портофино, живописно рибарско селище, което е известно със своите луксозни яхти, дизайнерски бутици и зашеметяваща природна природа. Тук може да се насладите на уникални гледки, които ще завладеят сърцето ви завинаги

Cinque Terre, поредица от пет очарователни села, които са разположени по крайбрежието на Лигурия и са известни със своите цветни къщи, тесни улички и спиращи дъха гледки.

Ла Специя, град, който се намира в залива Ла Специя и е дом на редица важни културни институции, включително Военноморския музей и Музея на Амедео Лиа.

Савона, исторически град, известен със своята средновековна архитектура, красиви плажове и оживена културна сцена.

Лигурия е известна и с вкусната си кухня, която се основава на пресни морски дарове, местно отгледани зеленчуци и ароматни билки и подправки. Някои популярни ястия включват pesto alla genovese, trofie al pesto и focaccia, плосък хляб, покрит със зехтин и морска сол.

Санта Маргерита Лигуре има дълга и интересна история, обитавана от древни времена. Градът е бил важен търговски център през Средновековието и е играл ключова роля в морската история на Средиземно море. Днес Санта Маргерита Лигуре е популярна туристическа дестинация, известна със своите красиви плажове, живописно пристанище и оживена културна сцена.

Някои от най-добрите забележителности и атракции в Санта Маргерита Лигуре включват:

Базиликата Санта Маргарита д'Антиохия, красива църква от 16-ти век, която се намира в историческия център на града.

Castello di Santa Margherita Ligure, живописен замък, който датира от 16 век.

Villa Durazzo, зашеметяваща вила от 17-ти век, която се отличава с красиви градини, фонтани и скулптури.

Chiesa di San Giacomo di Corte, очарователна църква, която се намира в сърцето на града.

Parco Naturale Regionale di Portofino, красив природен парк, който се намира само на няколко километра от Санта Маргерита Лигуре.

Санта Маргарита – едно от райските кътчета в Лигурия
Снимка: pixabay.com

Някои интересни факти за Санта Маргерита Лигуре включват:

Градът има дълга и историческа морска история, като е бил важен център на търговията от древни времена.

Градът е известен със своите красиви плажове, кристално чисти води и живописно пристанище.

Santa Margherita Ligure е известен със своята вкусна морска кухня, която включва ястия като пълнени калмари, спагети alle vongole и рибена яхния.

Градът е дом на няколко важни културни събития през цялата година, включително Международния фестивал на документалния филм Санта Маргерита и Музикалния фестивал на крайбрежието на Портофино.

 

Много известни личности са посещавали Санта Маргерита Лигуре през годините, включително Уинстън Чърчил, Грейс Кели и Ърнест Хемингуей.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин