Сао Пауло – забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сао Пауло – забележителности за един уикенд
Автор: Николина Рускова

Сао Пауло е най-големият град в Бразилия и столица на щата Сао Пауло, а със своите приблизително 11 милиона жители се нарежда и сред най-гъсто населените градове в света. Намира се в югоизточната част на страната и често се определя като „Земя на ситния дъжд“ заради прочутото си променливо време и чести валежи. Името на града пък е в чест на Свети апостол Павел.

С възможностите за работа, които предлага, градът привлича множество имигранти в началото на 19-и век. Така днес това е мястото в Бразилия с най-голямо етническо разнообразие. В Сао Пауло съжителстват хора от около 100 различни етноса, спомогнали за изграждането на най-голямата икономика в страната.

Забележителности В Сао Пауло

Мемориалът на Латинска Америка (Memorial de America Latina)

Това е музеят, който представя страните от Латинска Америка, техните корени и култури. В сградата се помещава и Парламентът на Латинска Америка (Parlamento Latino-Americano – Parlatino), постоянна експозиция на занаятчийски изделия от континента, библиотека с книги, вестници, филми и архиви за историята на Латинска Америка.

Музеят на изкуствата (MASP)

Тук се помещават едни от най-значимите колекции на европейско изкуство в света.

Музеят на зоологията (Museu de Zoologia da USP)

Тук можете да видите представители на тропическата фауна в страната.

Катедралата Сао Пауло

Катедралата в неоготически стил и с купол, вдъхновен от ренесансовия купол на Флорентинската катедрала, е най-голямата църква в Сао Пауло. Тя е висока 92 метра и се намира на площада на катедралата (Praca da Se).

Сградата Алтино Арантес (Edifício Altino Arantes)

Това е бразилският Емпайър Стейт Билдинг. Сградата е по-известна с името на предишния си собственик – Банеспа. Тя отваря през 1947 г. като символ на бързо растящата икономическа мощ на града. Висока е 161 метра и предлага безплатни наблюдение с продължителност 5 минути на човек от 33-я етаж. За да се насладите на изумителната гледка на града от птичи поглед, ще ви трябва документ за самоличност, а изкачванията се провеждат само през часовете на работния ден.

Афро-бразилски музей (Museu Afro-Brasil)

В музея се помещава постоянна изложба, представяща петте века на африканска имиграция, както и временни експозиции на съвременно африканско изкуство.

Сградата Копан

Не пропускайте да разгледате виещата се фасада на тази 38-етажна жилищна сграда, чийто приземен етаж можете свободно да посетите.

Мостът Октавиу Фриаш над река Пинейрос

Необичайната му форма ще ви впечатли, особено горната му платформа във формата на буквата „Х“.

Футбол

Бразилският футбол се е зародил именно тук в Сао Пауло. Градът е и един от домакините на Световното първенство по футбол в Бразилия за 2014 г. На наскоро построения там стадион – Arena de Sao Paulo – ще се проведат първият мач за купата, пет други срещи, както и един полуфинал.

Вече ви се ходи в Бразилия? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Бразилия! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин